ПОКРАЈИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ПРУЖАЊУ ПРВЕ ПОМОЋИ

30 мај 18
Прочитано 645 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У суботу, 2. јуна 2018. Црвени крст Ковин као носилац активности, уз подршку Општине Ковин, биће домаћин Покрајинског такмичења у пружању прве помоћи и реалистичком приказивању повреда, обољења и стања за екипе црвеног крста из градова и општина Војводине.
У суботу, 2. јуна 2018. Црвени крст Ковин као носилац активности, уз подршку Општине Ковин, биће домаћин Покрајинског такмичења у пружању прве помоћи и реалистичком приказивању повреда, обољења и стања за екипе црвеног крста из градова и општина Војводине. Црвени крст Војводине, као референтна институција у области пружања прве помоћи, традиционално организује покрајинско такмичење већ више од пола века. Средства за ову манифестацију је обезбедила Покрајинска влада, преко Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.
Свечано отварање Покрајинског такмичења Црвеног крста је у 10 сати, на платоу у центру Ковина, испред Дома културе (летња позорница). Учесници такмичења на отварање стижу у поворци која ће дефиловати од зграде Црвеног крста Ковин у Улици Михајла Пупина, Улицом цара Лазара до центра, па ће Ковинци имати прилику да поздраве младе из целе Војводине дуж читаве трасе. 
Ова велика манифестација која васпитава младе људе за здрав приступ животу и здрављу и скреће пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу одиграће се у центру Ковина, у присуству сарадника и пријатеља Црвеног крста Војводине, представника Црвеног крста Србије, Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, као и представника организација и удружења са територије општине Ковин и органа локалне самоуправе, уз посебну подршку председнице општине Сање Петровић и њених сарадника.
Учествују екипе прве помоћи организација Црвеног крста из 26 градова и општина које су прошле такмичарски циклус на својим општинским и градским такмичењима – међу њима наравно и домаћини из Ковина. Распоређени су у неколико категорија: 23 екипа подмлатка, 17 екипа омладине и 8 екипа у реалистичном приказивању повреда, обољења и стања. У ревијалном делу, приказ стеченог знања у области прве помоћи показаће и најмлађи волонтери, петлићи, деца предшколског узраста. 
Прве четири екипе у категорији омладине и подмлатка у пружању прве помоћи и прве четири екипе у такмичењу у реалистичком приказу повреда, обољења и стања пласираће се на Државно такмичење које ће се реализовати у септембру 2018.године.
Фото: Црвени крст Ковин, општинско такмичење одржано 13.5.2018.

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31