СА 18. СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

30 мај 18
Прочитано 782 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
На заседању одржаном у понедељак, 28. маја 2018, једногласно је утврђен предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Ковин за 2017. годину са Извештајем о ревизији. 
Већници су прихватили и Извештај о спроведеним изборима 13. маја 2018. године за чланове Савета Месне заједнице Мраморак и упутили поменута акта Скупштини општине на усвајање.
На заседању одржаном у понедељак, 28. маја 2018, једногласно је утврђен предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Ковин за 2017. годину са Извештајем о ревизији. 
Већници су прихватили и Извештај о спроведеним изборима 13. маја 2018. године за чланове Савета Месне заједнице Мраморак и упутили поменута акта Скупштини општине на усвајање.
Донета је Одлука о преносу права коришћења на непокретности у јавној својини општине Ковин ЈП „Ковински комуналац“ Ковин. 
Расписан је оглас ради отуђења путничког моторног возила у јавној својини општине Ковин прикупљањем писмених понуда, а реч је о возилу марке Опел, модел Vectra.
Веће је донело Одлуку о расписивању јавног огласа за прикупљање писмених понуда за давање у закуп пословног простора у јавној својини општине Ковин у Делиблату у Маршала Тита бб. Понуда се заправо односи на објекат Задружног дома, а оглас се објављује почев од 31. маја 2018. путем програма радија „Бус“ Ковин, на огласној табли Општинске управе, у свим месним заједницама и на сајту Општине www.kovin.org.rs. Посебним решењем образована је Комисија која ће спровести процедуру.
Расписан је и Оглас за прикупљање писмених понуда за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин – катастарска парцела број 1023/1 К.О. Плочица, као и Оглас за прикупљање писмених понуда за отуђење непокретности из јавне својине општине Ковин – блок 116. 
Донет је Закључак о усвајању захтева Дејана и Драгана Гвозденова из Гаја и закључак о стављању ван снаге Закључка Општинског већа број 350-84/2017-III од 17.10.2017. године.
Једногласно је дата сагласност на Захтев WEST PHARMACEUTICAL SERVICES Београд Д.О.О. Ковин за одржавање хуманитарне акције намењене деци са посебним потребама и деци која похађају ПУ „Наша Радост“ Ковин. 
Веће је усвојило Записник буџетског инспектора о извршеном инспекцијском надзору у Средњој стручној школи „Васа Пелагић“ Ковин, као и извештаје и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности  у ЈП «Ковински комуналац» Ковин и ЈП «Ковин-гас» Ковин за први квартал 2018. Године.
Већници су усвојили и све предложене уговоре о купопродаји стана између Општине Ковин и: Дупор Драгана из Ковина;  Јањанин Николе из Ковина; Рудић Петра из Ковина; Карановић Данице и Карановић Данијеле из Ковина; Ковачевић Жељка из Ковина; Иваниш Милеве из Ковина; Ђогић Ранка из Ковина, као и предлог уговора о раскиду једног уговора из 2015. године.
Утврђени су и предлози решења о разрешењу заменика секретара Изборне комисије у сталном саставу и решења о именовању секретара Изборне комисије у сталном саставу; утврђени су предлози решења о разрешењу чланова школског одобра Гимназије и Економске школе «Бранко Радичевић» Ковин, Средње стручне школе "Васа Пелагић" Ковин, ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, ОШ „Јован Јовановић Змај“ Ковин, ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин, ОШ „Бора Радић“ Баваниште, ОШ „Миша Стојковић“ Гај, ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато, ОШ „Предраг Кожић“ Дубовац, ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак, ОШ „Ђура Филиповић“ Плочица, ОШ „Жарко Зрењанин“ Скореновац, као и предлози решења о именовању нових чланова школских одобра. Утврђен је предлог решења о разрешењу вршиоца дужности директора Дома здравља „Ковин“ Ковин и о именовању новог вршиоца дужности директора ове установе. Сви наведени предлози кадровско-мандатних решења прослеђени су СО Ковин на разматрање и усвајање.
Већници су на почетку заседања усвојили записник са претходне, 17. седнице, одржане 16. маја.

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31