Одштампајте ову страницу

МЛАДОСТ ВОЈВОДИНЕ У КОВИНУ, ПОКАЗАЛИ СНАГУ ЦРВЕНОГ КРСТА

05 јун 18
Прочитано 1079 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У суботу, 2. јуна 2018. године, Црвени крст Ковин био је домаћин Покрајинског такмичења у пружању прве помоћи (ПП) и реалистичком приказу повреда, обољења и стања (РППОС). 
У суботу, 2. јуна 2018. године, Црвени крст Ковин био је домаћин Покрајинског такмичења у пружању прве помоћи (ПП) и реалистичком приказу повреда, обољења и стања (РППОС). Црвени крст Војводине, као организатор традиционалног такмичења, поверио је домаћинство ковинској организацији, а пуну подршку дала је локална самоуправа. Средства за реализацију обезбедила је Влада АП Војводине, преко ресорног Секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.
На церемонији свечаног отварања биле су екипе из укупно 26 градова и општина учесника: Апатин, Бачка Паланка, Бачка Топола, Бела Црква, Беочин, Инђија, Ириг, Кањижа, Кикинда, Мали Иђош, Нови Сад, Оџаци, Панчево, Пландиште, Рума, Сента, Шид, Сомбор, Србобран, Сремска Митровица, Стара Пазова, Суботица, Врбас, Вршац, Зрењанин и Ковин.
Добродошлицу свима у име општине домаћина пожелела је председница Сања Петровић: „Сигурна сам да ће Ковин данас бити најхуманија тачка на мапи Војводине, јер људска солидарност и помоћ у невољи најбољи су део нас. А сви ви - чланови екипа, шминкери, маркиранти, курири, фотографи, водичи, преводиоци, супервизори, судије – сви заједно показаћете нам због чега је прва помоћ тако важна и њено познавање треба да буде део здравствене културе сваког појединца. Пуно среће свима и још једном добро нам дошли у Ковин“. 
Учеснике и организаторе потом су редом поздравили – у име Владе Војводине, помоћник покрајинског секретара за социјалну политику, Предраг Радовић, у име националног друштва, председник Црвеног крста Србије, Проф. др Драган Радовановић, а такмичење је званично отворио у име организатора председник Црвеног крста Војводине, Дејан Укропина.  
Учешће је узело 17 екипа омладине, 23 екипе подмлатка, 4 екипе полетараца и 8 екипа РППОС-а из укупно 26 организација Црвеног крста Војводине. На такмичењу је било преко 800 чланова Црвеног крста, а Ковинци су имали прилику да се увере у квалитет екипа на 12 радних полигона смештених у ширем центру града. Комплетну трасу обишли су и званичници. Уз поменуте госте који су се обратили на свечаном отварању, у обиласку су били и секретар Црвеног крста Војводине Лидија Риц Рихтер, покрајински посланик из Ковина Драган Драгић, као и председник Црвеног крста Ковин, Прим.др Свето Вукадиновић. Њих је кроз полигоне провео председник организационог одбора такмичења, Мирослав Копривица. Гости су истовремено имали прилику да се упознају са Ковином, а обилазак је започео од „Улице кишобрана“ и Сурдука, где су на поклон добили сувенире са знаком општине и града из креативне радионице Црвеног крста, као и промо материјал са штанда Туристичке организације општине Ковин.
На крају такмичења, проглашени су победници, а по четири најуспешније екипе из сваке категорије обезбедиле су пролазак на државно такмичење. Најзад, у суботу су сви били победници, јер су показали знање, спремност да помогну, науче још понешто и да буду део огромне позитивне енергије.
Црвени крст Ковин представљале су две екипе полетараца (ревијално), екипа подмлатка заузела је одлично 6. место, екипа РППОС-а била је 7. у коначном скору, док је екипа омладине освојила 3. место и уз медаље и „бронзани“ пехар обезбедила учешће на државном такмичењу. 
Помоћ у реализацији незаборавног дружења у суботу ковинском Црвеном крсту пружио је велики број овдашњих удружења, организација и појединаца и вредни су помена: саобраћајна полиција и локални Савет за безбедност; Центар за културу Ковин, Прва и Друга месна заједница, Опште удружење предузетника, Туристичка организација општине Ковин, чланице Спортског савеза и Установа за спорт; ДВД Ковин, испостава Електродистрибуције, Удружење спортиста „Фамилија“, Удружење „Лалошки бисери“, мото-клуб „Магнум“, физичко-техничко обезбеђење Општинске управе Ковин, мажореткиње из Панчева „Панчевачке лавице“ (и одсек из Црепаје); ученици два одељења 4. разреда ОШ „Десанка Максимовић“ Ковин; Марија Стаменковић и Страхиња Мирчов (извођење химне и композиције „Мој Ковин“); МД „Ковински бећари“. 
Црвени крст Ковин захваљује се свим члановима, суграђанима, организацијама, институцијама и појединцима који су подржали ово такмичење. Посебну захвалност домаћини упућују свим такмичарима, пратиоцима и гостима што су посетили Ковин и приказали снагу организација Црвеног крста Војводине.

Галерија слика