ПРОГЛАШЕНИ ЛАУРЕАТИ 32. ЛИКОВНОГ САЛОНА

08 окт 18
Прочитано 569 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
32. Октобарски ликовни салон свечано је отворен, како је и најављено, 3. октобра у Галерији Центра за културу Ковин. Од 68 пријава, стручни савет изабрао је 38 радова од 37 уметника. Председник Стручног савета за селекцију и оцењивање радова, Никола Шуица (историчар уметности, кустос и професор историје уметности на Факултету ликовних уметности у Београду) на отварању је говорио о дометима овогодишњег Салона и прогласио награђене ауторе:
32. Октобарски ликовни салон свечано је отворен, како је и најављено, 3. октобра у Галерији Центра за културу Ковин. Од 68 пријава, стручни савет изабрао је 38 радова од 37 уметника. Председник Стручног савета за селекцију и оцењивање радова, Никола Шуица (историчар уметности, кустос и професор историје уметности на Факултету ликовних уметности у Београду) на отварању је говорио о дометима овогодишњег Салона и прогласио награђене ауторе: за сликарство награду је добила Јована Вишњић, а похваљени су радови Мирољуба Филиповића Филимира и Иване Аранђеловић; награда за вајарство припала је Владислави Крстић, док је Александар Срб добио похвалу; за графику је награђен Мирослав Савков, а похваљена Јасмина Родић. Као чланице Стручног савета радиле су уз Шуицу Дања Текић, уметница и докторанд Факултета ликовних уметности и Јована Вујовић, историчарка уметности и кустос.
Поздрављајући присутне на почетку свечаног отварања, директор Центра за културу, Миливој Грчић, изразио је задовољство због, како је рекао „учињених помака када је у питању поставка изложбе“. У целини, а као не мање важно у техничком погледу, решен је проблем грејања, додао је директор и најавио да ће у том смислу Центар за културу и даље радити на побољшању услова за рад и боравак у простору Галерије. 
У име локалне самоуправе, присутне је поздравила Сузана Ракитован, чланица Општинског већа, рекавши да ће Oпштина Ковин наставити да улаже у културу, посебно у пројекте и манифестације који имају овакву традицију и вредност какав је Октобарски ликовни салон Центра за културу. 
Ево и свих аутора чији радови красе простор поставке 32. Салона до 29. октобра: Драган Р. Тодоровић, Ирена Николић, Тамара Никић, Мирослав Мунижаба, Славица Мосуровић, Александар Јевтић, Јасмина Родић, Дејан Ратковић, Зоран Тодор, Небојша Јоцић, Мирољуб Филиповић Филимир, Владимир Комарица, Звонко Главић, Маја Сисојевић, Витомир Милановић, Предраг Ковачић, Љиљана Божић, Марион Дедић, Драгана Купрешанин, Џоана Манојловић, Момир Кнежевић, Јована Мишковић, Радмила Тофеги, Драган Николић, Ружица Митровић, Ивана Аранђеловић, Вељко Вучковић, Жарко Вучковић, Мирослав Савков, Ђорђе Ћорић, Јована Вишњић, Гордана Гајин, Милан Манић, Власта Филиповић, Милан Кулић, Владислава Крстић и Александар Срб.

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31