ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО У ДЕЧЈОЈ НЕДЕЉИ 2018.

09 окт 18
Прочитано 860 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Под покровитељством председнице општине Сање Петровић, у сарадњи са свим основним школама са територије општине, Предшколском установом „Наша радост“, уз подршку Центра за културу, МРК „“Раднички“ Ковин и пратећи програм Библиотеке „Вук Караџић“, Црвени крст Ковин и Општинска управа су и ове године у току реализације локалног програма Дечје недеље, 3. октобра, организовали традиционалну „Трку за срећније детињство“. 
Под покровитељством председнице општине Сање Петровић, у сарадњи са свим основним школама са територије општине, Предшколском установом „Наша радост“, уз подршку Центра за културу, МРК „“Раднички“ Ковин и пратећи програм Библиотеке „Вук Караџић“, Црвени крст Ковин и Општинска управа су и ове године у току реализације локалног програма Дечје недеље, 3. октобра, организовали традиционалну „Трку за срећније детињство“. За безбедно трчање трасом централне градске улице, побринули су се саобраћајци из Полицијске станице Ковин, заједно са волонтерима Црвеног крста Ковин. 
Учесници Трке окупили су се испред Црвеног крста у Улици Михајла Пупина и продефиловали Цара Лазара улицом, до платоа испред Дома културе. Центар Ковина био је испуњен расположеним ђацима из свих школа са територије општине, а томе је допринео сунчан и топао октобарски дан. 
Главна подршка учесницима били су, уз њихове другаре, учитеље и наставнике, подмладак Црвеног крста, као и нешто старији активисти из креативне радионице Црвеног крста, затим колектив Библиотеке који је на свом промотивном штанду показао најлепше нове дечје наслове, уз гостовање дечјег писца Милована Ђорђевића. Симболично, почетак Трке означили су голубови (власника из Удружења 369 Шарац Ковин), који су полетели са најлепшим порукама за мир, здравље и срећу. Организоване су три специјалне трке: на 100 метара ревијално трчала су деца која похађају Школицу спорта „Спортић“ у Ковину, а потом су трчали најмлађи другари из ПУ „Наша радост“, девојчице 80, дечаци 90 метара. Након тога, редом су стартовале трке за све категорије основаца.
Најуспешнијима (три првопласирана у свакој од категорија), награде су уручили председница општине Сања Петровић и председник Црвеног крста Ковин, Прим.др Свето Вукадиновић. Председница је са децом отпевала неколико песмица, док су заједно чекали проглашење и доделу диплома.  
С обзиром да је основни мото трке „Имамо циљ- дођи на старт“, на крају су сви проглашени победницима и награђени крофнама и чајем припремљеним у кухињи Црвеног крста. 
Резултате трке у свим категоријама преузмите у наставку.
 

Галерија слика


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31