ПРИЈЕМ ЗА СВЕТСКОГ ШАМПИОНА

30 окт 18
Прочитано 1233 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Председница општине Сања Петровић, заједно са руководством локалне самоуправе, организовала је јуче, 29. октобра пријем за тренера Александра Сашу Владисављева из Баваништа, члана стручног штаба светских шампионки у одбојци, репрезентације Србије.
Председница општине Сања Петровић, заједно са руководством локалне самоуправе, организовала је јуче, 29. октобра пријем за тренера Александра Сашу Владисављева из Баваништа, члана стручног штаба светских шампионки у одбојци, репрезентације Србије.„Желела сам да Вам се у име грађана захвалим на свим достигнућима“, рекла је  председница на почетку и изразила посебно задовољство због присуства породице „златног“ тренера, додавши да се тиме изнова потврђује одакле долази највећа подршка за његове успехе. „Драго ми је да и даље живите у Баваништу и зато дозволите да Вам у име свих суграђана уручим овај поклон на којем пише „Нашем златном тренеру Саши Владисављеву“, рекла је још председница.
Александар Владисављев захвалио се на пријему и указаној пажњи, рекавши да је „одувек ту, у свом Баваништу које свуда спомиње“, без обзира на садашњи тренутак и каријеру каква се само може пожелети. „Са осам година сам почео да се бавим одбојком, мој покојни отац је неко ко је све то зачео. Моја сестра је била репрезентативка, мој учитељ одбојке и моја такође велика подршка овде присутни Јовица Цветковић. Ми у Баваништу поставили смо озбиљне циљеве одавно и успех није изостао. Што се мене тиче, пре 10-ак година сам радио као тренер у ОК „Баваниште“, а данас сам тренер у штабу светских шампионки, изгледа да сам успео..“ Говорећи емотивно о том путу и о  драгим људима уз које је растао и изградио сјајну каријеру, Владисављев је додао да му је велика жеља да у догледно време Баваниште добије условну салу у којој би могли да тренирају неки будући шампиони. Он је понудио личну подршку општинском руководству за такав пројекат и пренео да је током пријема које је по освајању светског трона за одбојкашице приредио председник Републике Александар Вучић, разговарао са бившим саиграчем Владимиром Батезом, актуелним покрајинским секретаром за спорт и омладину, између осталог и на тему спортске инфраструктуре у локалу.
Сашу Владисављева посебно је поздравио председник СО Ковин Зоран Брадањи и пожелео добродошлицу и прослављеном тренеру одбојкаша Јовици Цветковићу, указујући на невероватна достигнућа људи из једног малог места у овако трофејном спорту. Брадањи је пожелео Владисављеву да 2020. постане први становник општине Ковин који ће се окитити олимпијском медаљом.
У готово двочасовном разговору са присутнима, Саша Владисављев осврнуо се на пут златног тима ка врху, о хиљадама пређених километара и прилагођавању на готово немогућу сатницу тренинга, чак и уочи полуфиналног меча. „Ово злато је и потврда континуитета у одличјима једне вероватно најбоље селекције коју смо икада имали. Моје импресије су невероватне. После ужасно напорних припрема од априла, пет путовања у Азију,125 сати лета авионима и бар још толико чекања по аеродромима, после такмичења које је трајало пет недеља у далеком Јапану – певање Химне Србије са погледом на највише место на јарболу звучи као: ВРЕДЕЛО ЈЕ.“

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31