БИОСКОП У НОВЕМБРУ: ДВА ДОМАЋА ФИЛМА ОД 1. ДО 7.

31 окт 18
Прочитано 626 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Већ на почетку месеца пред нама, на репертоару биоскопа Центра за културу Ковин су два хит филма домаће продукције, са недавним премијерама у Београду.
Већ на почетку месеца пред нама, на репертоару биоскопа Центра за културу Ковин су два хит филма домаће продукције, са недавним премијерама у Београду.
Током четири дана – 1, 2, 3. и 5. новембра (осим недеље), ковинска публика имаће прилику да, у данима обележавања 100. годишњице од завршетка Великог рата, погледа причу о српским војницима тог тоба, о њиховом херојству и пријатељству. У драми „Заспанка за војнике“ главне улоге тумаче Љубомир Бандовић, Марко Васиљевић, Вук Јовановић. Пројекције су од 20 часова, а цена улазнице је 200 динара.
Следеће седмице, 6. и 7. новембра (уторак, среда) на репертоару је филм „Јужни ветар“, савремена урбана прича о бруталним обрачунима у свету криминала. У главним улогама су Милош Биковић, Драган Бјелогрлић, Миодраг Радоњић, Небојша Глоговац, Милош Тимотијевић, Јована Стојиљковић. „Јужни ветар“ биће приказиван у три термина дневно: од 16.00, 18.30 и од 21.00 сат. Цена карте је 250 динара, а билетарницва Центра за културу биће отворена сат времена пре прве пројекције, дакле од 15.00 часова.
Ево сажетка оба филма  
ЗАСПАНКА ЗА ВОЈНИКЕ 
Ово је прича о војницима једне тобџијске батерије у Првом светском рату, који су као и стотине хиљада других учинили да слава српске војске постане бесмртна. Неки од њих били су младићи којима је то био први рат, као нашем главном јунаку Стевану, тек свршеном студенту биологије кога отац прати у рат не знајући да ли ће га икад више видети; други већ прекаљени ратници а опет само сељаци који ће у тренуцима предаха мислити на своје породице и родне њиве. Окупљени са свих страна Србије и бескрајно различити, кроз све тешке дане и битке постају једно у одбрани своје отаџбине. Ово је прича о њиховом херојству и пријатељству, прича о слози и заједништву без кога нико од њих не би преживео. А преживео је само један и овај филм је његово сећање на своје ратне другове, уједно и сећање на пола милиона погинулих српских војника у Првом светском рату над чијим гробовима цвета мали плави цвет заспанка да их чува, кад судбина и историја већ нису…
ЈУЖНИ ВЕТАР
JUZNI VETAR posterУ животу Петра Мараша, припадника београдске аутомобилске мафије, ствари почињу да добијају смисао. Напушта родитељски дом и са дугогодишњом девојком Софијом се усељава у свој нови стан. Клан чији је припадник, а којим управља искусни „Цар“, добро „ради“. Посао је уигран, новца има довољно за све, а полиција им не прави проблеме. 
Све ће се то променити када се Мараш случајно замери бруталном нарко клану.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31