ПРОГРАМИ ДРАМСКОГ И МУЗИЧКОГ СТВАРАЛАШТВА

17 апр 19
Прочитано 553 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Драмска секција Гимназије и економске школе Ковин, 16. априла премијерно је одиграла представу Београдска трилогија, Биљане Србљановић чију адаптацију и режију потписује професорка Оља Љубоја. Представу је гледао и зонски селектор Саша Латиновић, редитељ из Београда.
Драмска секција Гимназије и економске школе Ковин, 16. априла премијерно је одиграла представу Београдска трилогија, Биљане Србљановић чију адаптацију и режију потписује професорка Оља Љубоја. Представу је гледао и зонски селектор Саша Латиновић, редитељ из Београда. Пошто одгледа с ва позоришне представе из региона, селектор ће саопштити одлуку о даљим наступима најуспешнијих, па тако гимназијалци чекају резултате, односно да ли ће бити предложени за Војвођански омладински позоришни фестивал који се одржава од 10. до 12. маја у Кули.
У среду, 17. априла од 16 сати,  Миљан Војновић, глумац из Новог Сада у својству зонског селектора Дечије драме, погледаће представу Драмске секције ОШ „Ђура Јакшић“ -  Плава звезда.
У четвртак, 18. априла од 17 сати одржаће се Општинска смотра дечијег музичког стваралаштва за коју су учешће пријавили: хор и фолклор ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин, мешовити оркестри ОШ „Паја Маргановић“ из Делиблата и „Сава Максимовић“ из Мраморка, певачка група КУД „Салмасал“ из Скореновца, фолклор КУД „Паја Маргановић“ из Делиблата, КУД „Мраморак“ из Мраморка, две фолклорне групе КУД „Гај“ из Гаја, фолклорна група Друштва „Бећарац“ из Баваништа и четири фолклорне групе КУД  „Аца Обрадовић“ из Баваништа.
Жири ће радити у саставу: Петар Павлов, професор музике из Панчева и
Драган Мићић, кореограф из Панчева.
Аматерско позориште Ковин у петак, 19. априла од 20 сати, премијерно ће одиграти представу Борислава Пекића  Категорички  захтев, у режији Јована Грујића. Представу ће одгледати и зонски селектор Саша Латиновић, који ће одлучити да ли ће се ковински глумачки ансамбл појавити на Покрајинској смотри – Сусретима аматерских позоришних друштава Војводине у Старој Пазови од  17. до 26.  маја.

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31