У МРАМОРКУ СВЕЧАНО ПОВОДОМ ДАНА ШКОЛЕ

23 апр 19
Прочитано 586 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У недељи за нама, у уторак 16. априла, колектив и ђаци мраморачке ОШ „Сава Максимовић“ свечано су обележили Дан школе.
На почетку програма, директорка Љиљана Крничан честитала је Дан школе ученицима, запосленима и пензионерима, а затим је изразила задовољство што у име колектива има посебну част да поздрави присутне госте, представнике Националног савета румунске националне мањине
У недељи за нама, у уторак 16. априла, колектив и ђаци мраморачке ОШ „Сава Максимовић“ свечано су обележили Дан школе.
На почетку програма, директорка Љиљана Крничан честитала је Дан школе ученицима, запосленима и пензионерима, а затим је изразила задовољство што у име колектива има посебну част да поздрави присутне госте, представнике Националног савета румунске националне мањине: секретара Тибериа Чортана, координаторку Одбора за образовање при Националном савету Родику Алмажан; присутне чланове Школског одбора, Савета родитеља, представнике локалне самоуправе, присутне директоре школа са територије општине, представнике КУД-а, организација, као и дугогодишње уважене сараднике школе. Директорка је изразила задовољство што баш на Дан школе има посебну част да саопшти одлуку Националног Савета румунске националне мањине од 14. априла 2019, којом се Основна школа „Сава Максимовић“ из Мраморка проглашава за установу од посебног значаја за образовање румунске националне мањине.
Овим поводом, Крничан се захвалила претходној директорки Бранкици Савић која је у току мандата пружала подршку за очување и неговање румунског језика са елементима националне структуре, неговање мултиетичности и мултикултуралности; затим секретару школе Бранку Ковачевићу, свим наставницима и учитељима који су изводили наставу на румунском језику претходних година, а неки од њих су већ низ година пензионери;  наставницама Флорики Црепајац, Лучији Наод, Ани Тмушић, Родики Стеријан, Лућијану Чолаку, наставници Мариники Пурић која данас предаје румунски језик са елементима националне културе, где више од 1/3 ученика изучава румунски језик. Да се румунски језик заиста негује, доказује и чињеница да је ученица мраморачке школе  2017. године учествовала на републичкој смотри рецитатора „Песниче народа мог“ рецитујући песму на румунском језику. Директорка се захвалила и свим другим колегама, сарадницима и пријатељима пколе, који су допринели развоју ове установе.
Свечани програм су извели ученици школе – рецитатори, оркестар, плесне групе, као и будући прваци. 
Фото: ОШ „Сава Максимовић“

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31