ГИМНАЗИЈАЛЦИ НИЖУ УСПЕХЕ - ПРОФЕСОРИ ПРАТЕ

15 мај 19
Прочитано 737 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Ова наставна година, током које ковинска Гимназија и економска школа „Бранко Радичевић“ обележава 55 година постојања, биће упамћена и као једна од успешнијих у историји школе. Велика част најпре је указана избором тима који је представљао Србију на тродневном сусрету младих из целе Европе у Бриселу марта, када су ученици Теодора Тодоровић, Бранко Матић и Флора Ликај, заједно са ментором, професорком Јеленом Ђерић, учествовали у кампањи младих поводом предстојећих избора за Европски парламент.
Ова наставна година, током које ковинска Гимназија и економска школа „Бранко Радичевић“ обележава 55 година постојања, биће упамћена и као једна од успешнијих у историји школе. Велика част најпре је указана избором тима који је представљао Србију на тродневном сусрету младих из целе Европе у Бриселу марта, када су ученици Теодора Тодоровић, Бранко Матић и Флора Ликај, заједно са ментором, професорком Јеленом Ђерић, учествовали у кампањи младих поводом предстојећих избора за Европски парламент. У марту је ученица Јелена Радовановић на Покрајинском такмичењу у беседништву у Новом Саду освојила треће место, а припремали су је професори Оља Љубоја и Роберт Тот. За деценијски континуирани рад и резултате на пољу рецитовања, професорка Љубоја једна је од добитница повеље на овогодишњој јубиларној, 50. покрајинској смотри „Песниче народа мог“ одржаној у Сечњу.
Са републичких такмичења стигле су вести о две „бронзе“: ученица трећег разреда општег смера гимназије Данијела Гаћеша освојила је треће место на  Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима одржаној 12. маја, а ученик првог разреда гимназије општег смера Страхиња Сарафинћанин на републичком такмичењу из историје које је одржано у Нишу 11. маја, освојио је такође треће место. Ученике су спремали професори Валентина Јелић и Милош Савић. 
Најновија вест заправо је, како каже директорка Гимназије Живка Чернох, велика част указана колеги, професору историје Милошу Савићу: „Наш наставник изабран је, после јавног позива који је расписало ресорно Министарство просвете науке и технолошког развоја, на основу меморандума о разумевању са израелском Меморијалном установом жртава и хероја Холокауста, за једног од учесника семинара у Међународној школи Јад Вашем у Израелу, у периоду од 21. до 28. јула 2019. године. Финансијска средства за реализацију обезбеђују Влада Израела и Меморијална установа. Циљ семинара који се реализује на енглеском језику је професионално оснаживање наставника, стручних сарадника и саветника путем предавања и радионица усмерених на антисемитизам, историју и традицију Јевреја и Холокауст, а ради унапређивања компетенција наставника за реализацију осетљивих тема из историје човечанства у процесу наставе и учења.
Најзад, да не заборавимо њих: драмска секција наступиће 1. јуна у Кули, на јубиларном 10. војвођанском омладинском позоришном фестивалу, као једна од пет најбољих трупа ове сезоне (после зонске селекције). Играју „Београдску трилогију“ по тексту Биљане Србљановић, а предводи их професорка Оља Љубоја, која потписује адаптирани сценарио и режију. 
Честитке свима, а посетиоце општинског сајта упућујемо да више информација и фотографије са догађаја погледају на званичној интернет презентацији ГЕЂ „Бранко Радичевић“, на www.gimeko.edu.rs

КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31