ВЛАДИМИР БАТЕЗ У ПОСЕТИ КОВИНУ И БАВАНИШТУ

17 мај 19
Прочитано 1086 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез са сарадницима боравио је јуче, 16. маја у радној посети општини Ковин. Са организацијом Спортског савеза општине и системом рада у оквиру Установе за спорт, као и са плановима и пројектима у овој области, секретара Батеза упознала је председница општине Сања Петровић на почетку боравка, на радном састанку уприличеном у општини. 
Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез са сарадницима боравио је јуче, 16. маја у радној посети општини Ковин. Са организацијом Спортског савеза општине и системом рада у оквиру Установе за спорт, као и са плановима и пројектима у овој области, секретара Батеза упознала је председница општине Сања Петровић на почетку боравка, на радном састанку уприличеном у општини. Она је нагласила је да општина има спремне пројекте који ће допринети даљем развоју спортске инфраструктуре и навела да се приоритетно очекује подршка за наставак изградње полуолимпијског базена на локалитету Шљункара, као и за спортску салу у ОШ „Ђура Јакшић“, која је центар свих спортских дешавања у општини, а више није условна за коришћење.
Потом су гости и домаћини обишли Халу за мале спортове, као и кошаркашки терен у дворишту, где је почела реконструкција подлоге коју са 2,5 милиона динара финансира управо Покрајински секретаријат за спорт и омладину. „Са великим задовољством могу да кажем да сам данас обишао локалну самоуправу и спортски савез, који имају апсолутно добро уређен систем спорта, са новим припремљеним пројектима у области спорта, што је за сваку похвалу“, рекао је Батез у изјави за Радио телевизију Војводине и нагласио да је у разговору са руководством општине као приоритет делегирана реконструкција спортске хале у ОШ „Ђура Јакшић“. „Данас сам у Ковину обишао и озбиљан спортски комплекс – Халу за мале спортове, практично кућу спорта са центром за борилачке спортове, која може да послужи за пример целој држави“, додао је Батез и похвалио општину Ковин која је сопственим средствима финансирала овај пројекат.
Покрајински секретар за спорт и омладину посетио је потом и ОШ „Бора Радић“ и Одбојкашки клуб „Баваниште“ у Баваништу, где је малим одбојкашима, као и школи на поклон донео лопте. „Баваниште је једно од најважнијих места српске одбојке са вишедеценијском традицијом у овом спорту, где три генерације разговарају о одбојци“, рекао је Батез и изразио уверење да децу која данас тренирају одбојку чека светла будућност у нашем трофејном спорту. Он је истакао да постоји вишедеценијска потреба за изградњом мултифункционалне дворане у Баваништу, јер школска сала није адекватна како за дворанске спорове, тако и за друге спортске активности. 
Покрајинског секретара Владимира Батеза и његове сараднике дочекали су уз председницу Петровић и председник СО Зоран Брадањи, помоћник председнице Ратко Мосуровић, руководилац Одељења за јавне службе и општу управу Стојанка Тасић, председник Спортског савеза Саша Ђорђевић и директор Установе за спорт Дејан Јањевић, док су у Баваништу домаћини били директор школе Васа Симичић, одбојкашка легенда из Баваништа Јовица Цветковић и управа ОК „Баваниште“.
Фото: прес служба Покрајинске владе и опшине Ковин 

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31