19. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ: ДОНЕТ ДРУГИ РЕБАЛАНС БУЏЕТА ЗА 2019.

21 јун 19
Прочитано 696 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
На 19. заседању одржаном у петак, 14. јуна, одборници СО Ковин донели су Одлуку о Завршном рачуну буџета општине Ковин за 2018. годину са Извештајем о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета општине Ковин за 2018. годину.
На 19. заседању одржаном у петак, 14. јуна, одборници СО Ковин донели су Одлуку о Завршном рачуну буџета општине Ковин за 2018. годину са Извештајем о ревизији консолидованих финансијских извештаја завршног рачуна буџета општине Ковин за 2018. годину.
Потом је једногласно, како је констатовао и председник СО Ковин Зоран Брадањи, донета Одлука о Другој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2019. годину и закључак о Другој измени и допуни Закључка о финансирању рада установа јавних служби из буџета општие Ковин у 2019. години. Како између осталог стоји у Образложeњу  „основни разлог за доношење Одлуке о другој измени и допуни Одлуке о буџету за 2019. годину је распоређивање разлике оствареног суфицита у износу од 16.611.605,22 динара динара. У његовој структури  налазе се наменска средства самодоприноса из ранијих година у износу 3.237.436 динара. Средства самодоприноса распоређена су месним заједницама у складу са тада важећим одлукама о самодоприносима, а на предлог месних заједница (одлуку о другом ребалансу, ЗР за 2018. и пратећа документа могуће је погледати и преузети са банера „Буџет“ у оквиру сајта Општине, прим. аут).
Одборници су донели прву измену Плана рада Туристичке организације општине Ковин за 2019. годину и решење о давању сагласности на Другу измену финансијског плана Туристичке организације за текућу годину. 
Донета је друга измена Програма пословања ЈП „Ковински комуналац“ за 2019. годину, а усвојене су и информације о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈП „Ковински комуналац“ Ковин и ЈП „Ковин-гас“ за период од 01.01.2019. до 31.3.2019. године.
На 19. седници донете су и следеће одлуке: о преносу права коришћења и управљања на доводном гасоводу и дистрибутивним гасним мрежама за насељена места Делиблато, Гај и Дубовац; о преносу права коришћења непокретности у јавној својини општине Ковин Месној заједници Дубовац; о допуни одлуке о преносу права коришћења на непокретности у јавној својини општине Ковин „Установи за спорт“ Ковин; о додељивању посебних права Црвеном крсту Србије – Црвеном крсту Војводине – Црвеном крсту Ковин, за обављање делатности на које се Закон о јавним набавкама не примењује; о условима коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје роба и услуга на територији општине Ковин; о начину, поступку и критеријумима за конституисање права службености на грађевинском земљишту у јавној својини општине Ковин; о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе општине Ковин за 2017. годину; о допуни Одлуке о изради измена и допуна Плана генералне регулације за насељено место Ковин; о измени Одлуке о накнадама за коришћење јавних добара. 
СО Ковин разматрала је Записник Комисије за прикупљање писмених понуда за давање у закуп пословног простора у јавној својини општине Ковин, о утврђивању исправности садржине пристиглих понуда и достављени закључак Општинског већа о томе, на основу чега није прихваћена понуда конзорцијума ЗУ апотека „Пет плус“ и „Фили фарм“, за давање у закуп некадашњих апотека Дома здравља. У наредном периоду, биће донета нова одлука, у вези са покретањем новог поступка. 
Скупштина је донела решење о давању сагласности на употребу грба општине Ковин новооснованом Веслачком клубу Ковин (употреба грба на логотипу клуба). 
На 19. заседању актуелног сазива донето је и неколико кадровско-мандатних решења: о разрешењу и именовању чланова и заменика секретара Изборне комисије у сталном саставу: разрешени су дужности чланова Борис Ђондовић из Удружене опозиције Ковина и Радомир Нишавић из СНС-Александар Вучић, дужности заменика секретара ИК разрешена је Јелена Чолаковић, а именовани су: Радиша Илић - члан на предлог Удружене опозиције Ковина, Маја Станковић – члан на предлог Српске напредне странке-Александар Вучић, за заменика секретара ИК у сталном саставу – Тања Божић; о разрешењу и именовању председника Управног одбора Туристичке организације општине Ковин (због смрти, пре истека мандата разрешен је Радомир Нишавић, за новог председника именована је Јелена Богдановић из Ковина); о разрешењу и именовању члана Школског одбора ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато (разрешен Далибор Милошевић, именован Петар Котарица као представник локалне самоуправе).

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31