МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПИСМЕНОСТИ

09 сеп 19
Прочитано 386 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Поводом Међународног дана писмености у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин,постављена je изложба на тему развоја писмености код нас и у свету.
Међународни дан описмењавања УНЕСKO је установио 1967. године с циљем да укаже на важност читања и писмености у животу појединца и друштва у целини. Појам писмености и његово значење последњих тридесет година драстично се променио.
Поводом Међународног дана писмености у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин,постављена je изложба на тему развоја писмености код нас и у свету.
Међународни дан описмењавања УНЕСKO је установио 1967. године с циљем да укаже на важност читања и писмености у животу појединца и друштва у целини. Појам писмености и његово значење последњих тридесет година драстично се променио. Писменост данас представља мултидисциплинарни феномен – то је много више од читања и писања, подразумева и познавање различитих видова комуникације, страних језика и модерних технологија, укључујући и рад на рачунару.
Међународни дан писмености обележен је у огранку „Теофило Димић“ у Баваништу посетом ученика петих разреда ОШ „Бора Радић“ са наставницама српског језика Вишњом и Јованом и наставником Душаном.  За прво дружење у новој школској години са ученицима петих разреда, виши књижничар, Милица Живковић, припремила је кратак преглед из развоја српске писмености и реализовала игру 
Правилно-неправилно и Како се каже.
Изложбени панои су испуњени пригодним текстовима, а испред су изложене књиге које се налазе у фонду библиотеке из едиције Популарна лингвистика, Језички саветници и Приручници издавачке куће Прометеј из Новог Сада.

КАЛЕНДАР

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31