УСПЕШАН СТАРТ АКЦИЈЕ БЕСПЛАТНОГ ВЕЖБАЊА

07 окт 19
Прочитано 504 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
Бесплатна акција „Вежбањем до здравља“, коју организује ковинска Установа за спорт стартовала је 3. октобра терапеутским вежбама. Извештај са првог сусрета, уз фотографије, доставили су нам организатори и ево како је било.
Бесплатна акција „Вежбањем до здравља“, коју организује ковинска Установа за спорт стартовала је 3. октобра терапеутским вежбама. Извештај са првог сусрета, уз фотографије, доставили су нам организатори и ево како је било.
 У име домаћина присутнима, који су у знак добродишлице добили по бонжиту и флашицу воде, се обратиo директор Установе за спорт Дејан Јањевић, а у позитивној атмосфери тридесетак полазница кроз једночасовни трениг водила је Александра Јорданов, високоструковни физиотерапеут.
 Терапеутске вежбе намењене су особама које нису физички активне и које доста времена проводе у седећем полажају. Циљ ових вежби је повећање покретљивости у зглобовима, јачање мишића неопходних за право држање тела и истезање мишића, због дугог седења, до границе бола.
По завршетку вежби наше суграђанке биле су веома задовољне тренингом, као и идејом потеклом из Установе за спорт да се организује једна оваква акција. Након тренинга у просторијама Установе одржан је и кратак заједнички састанак (организатора и учесница) у којем су утврђени даљи планови и смернице акције „Вежбањем до здравља“. 
Да подсетимо,  „Вежбањем до здравља“  осмишљено је првенствено за физички неактивне припаднице лепшег и нежнијег пола наше општине с намером да их се што већи број укључи рекреативно у спорт.
Планом активности, а на основу Програма рада, Установе за спорт тренинзи ће се одржавати једном недељно уз широку лепезу спортских активности: терапеутске вежбе, пилатес, фитнес, основе борилачких вештина, чаробна моћ јоге... прилагођену годинама и физичкој спреми полазница од стране спортских стручњака са искуством у раду који ће и водити тренинге.
Поред тренинга биће организована и едукативна предавања стручњака из области спорта и здравља, као и рекреативна такмичења и излети.
Акција "Вежбањем до здравља" трајаће у овој години до краја децембра, а нови тромесечни циклус почеће у фебруару наредне године.
„Физичка активност може заменити многе лекове али ниједан лек не може заменити физичку активност“

КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31