Одштампајте ову страницу

ОДРЖАНА 26. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

30 нов 15
Прочитано 1498 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На 26. заседању Скупштине општине Ковин, одржаном у среду, 25. новембра, одборници су усвојили Одлуку о трећој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2015. годину и Закључак о трећој измени...


На 26. заседању Скупштине општине Ковин, одржаном у среду, 25. новембра, одборници су усвојили Одлуку о трећој измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2015. годину и Закључак о трећој измени и допуни Закључка о финансирању рада установа јавних служби из буџета општине Ковин у 2015. години. Трећи ребаланс овогодишњег буџета је у нивоу од 1.283.140.930,00 динара и донет је у циљу што боље и прецизније расподеле расположивих средстава корисницима. Пре овога, усвојен је и Извештај о извршењу буџета општине Ковин за период јануар – септембар 2015. године.
Скупштина је дала сагласност за Другу измену Програма пословања ЈП „Ковински комуналац“ Ковин за 2015. годину и Другу измену Програма коришћења буџетске помоћи – субвенција за 2015. годину ЈП „Ковински комуналац“ Ковин. Током расправе о овим тачкама, одборници Тома Спасић и Тихомир Вукосављевић затражили су од предлагача објашњење о томе због чега је донет амандман којим се планира набавка друге механизације (камиона путара, цистерне за фекалну канализацију, комбиноване машине са прикључцима, плато приколице и возила PICK-UP), у односу на планирану куповину возила за пробијање канала и усисавање муља и да ли то значи да је дуги низ година погрешно планирано. Недавно именовани вршилац дужности директора „Ковинског комуналца“, Урош Јовановић, рекао је да се, сагледавајући све ставке овог програма, заједно са колегама из предузећа, стручним тимом Општинске управе и општинским руководством, дошло до закључка да је у датом тренутку опција која се предлаже исплативија и реалнија за функционисање и да су помно проверени сви параметри, како би се дошло до оваквог решења.
Усвојена је и Друга измена Програма и Финансијског плана изградње и уређивања грађевинског земљишта, расхода буџетских средстава комуналне потрошње и одржавања путева и улица на територији општине Ковин за 2015. годину, затим Друга измена Програма и Финансијског плана коришћења средстава буџетског Фонда за заштиту и унапређење животне средине општине Ковин за 2015. годину. Друга измена Програма и Финансијског плана Савета за младе Скупштине општине Ковин за 2015. годину, а дата је сагласност на Другу измену Финансијског плана Туристичке организације општине Ковин за 2015. годину и на Програм и Финансијски план програмских активности Општинског ватрогасног савеза Ковин до краја 2015. године.
Донето је и неколико одлука у вези са израдом планских докумената: Одлука о изради Плана детаљне регулације за део блока број 79 у Ковину, намењен аутобуској станици са саобраћајним површинама у непосредном окружењу, Одлука о изради измена и допуна Просторног плана општине Ковин.и Одлука о изради измена и допуна Плана генералне регулације за насељено место Ковин.
На 26. заседању одборници су усвојили и Одлуку о преносу права коришћења непокретности у јавној својини општине Ковин Месној заједници Делиблато, затим Одлуку о обезбеђењу средстава за програмске активности Општинског ватрогасног савеза Ковин, као и Одлуку о измени и допуни Одлуке о постављању привремених монтажних и покретних објеката на површинама јавне намене на територији општине Ковин и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о утврђивању висине тржишне цене закупа неизграђеног грађевинског земљишта јавне намене на територији општине Ковин.
Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о давању у закуп пословног простора у јавној својини општине Ковин скинут је са дневног реда на почетку заседања и, како је рекао председник СО Зоран Брадањи, иде на дораду.

Одборници су усвојили Информацију о припремљености школа на почетку школске 2015/2016. године;о броју ученика и одељења основних и средњих школа на крају школске 2014/2015. и почетку 2015/2016. године; о успеху ученика на крају школске 2014/2015. године, упису ученика у први разред и стручној заступљености наставе на почетку школске 2015/2016. године.
Није прихваћено решење о. именовању директора Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин (Лариса Микић), па је тако вршилац дужности директора остала Јелена Стојановић.
За новог члана Школског одбора ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак именована је Јулијана Њистор, за члана Управног одбора Предшколске установе „Наша Радост“ Ковин Марко Стојановић из Баваништа. Нови председник и члан Надзорног одбора Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин су Невена Савковић из Мраморка и Марина Грковић из Баваништа; за новог члана Надзорног одбора Дома здравља Ковин именован је Милан Милованов из Плочице. Именовани су и нови председники члан Управног одбора Установе културних делатности „Центар за културу“ Ковин – Данијела Амбруш из Ковина је председница, а Маргит Јо Ђилвес чланица. Нови члан Управног одбора Установе социјалне заштите Центар за социјални рад „Ковин“ је Драган Нешковић из Ковина, а Управног одбора Туристичке организације општине Ковин Радомир Нишавић из Ковина.
Разрешен је досадашњи и именован нови Савет за младе. Нови састав овог седмочланог скупштинског тела чине Невена Савковић, Кристина Ломигора, Урош Брадањи, Јован Мрзић, Тања Сулимановић, Милан Савић и Немања Вујасиновић.

Од 26. седнице, одборници СО Ковин организовани су у три одборничке групе. Како је присутне обавестио председник Зоран Брадањи, између две седнице дошло је до промена и то: одборничке групе под називом „Сава Крстић-Покрет за препород-Јединствена Србија“ и „Нова одборничка група“ више не постоје, а да је одборничкој групи „Уједињена опозиција“ приступило 6 одборника, па их сада има укупно 9, као и да је дошло до формирања нове одборничке гуре под називом „Јединствени“, коју чине 5 одборника.
Такође, сада у актуелном сазиву СО Ковин постоје три одборничке групе и то:

СНС – Александар Вучић (коју чини 29 одборника):

1. БОЈАН СТОЈАНОВИЋ- председник
2. СЛОБОДАН ЛАЦКУ-заменик председника
3. ЗОРАН БРАДАЊИ
4. БОЈАН ЂУРАШИНОВ
5. ДЕЈАН ТОШИЋ
6. ЈУГОСЛАВ ИВКОВИЋ
7. ЈОЖЕФ ГАШПАР
8. ЛИДИЈА ВЕСЕЛИ
9. НИКИЦА МРЗИЋ
10. ГОРАН ЛАЗОВИЋ
11. СТЕВАН ЛОЈАНИЧИЋ
12. ИГОР НАОД
13. МИЛОШ ВИШЊЕВАЦ
14. МИЛАНКА ДРАГАШ
15. МИЛКА НОВОСЕЛ
16. ЛОЛИТА РАДОВАНОВ
17. МИРЈАНА ЛАЗАРЕВИЋ
18. РАДОЈИЦА МРВИЋ
19. ЂУРИЦА БРАЊЕСКУ
20. СТАНИША БЛАГОЈЕВИЋ
21. ДРАГАНА СТОЈАНОВСКИ
22. ЗОРАН ЈОВАНОВИЋ
23. СРЂАН СТОЈАНОВИЋ
24. ЈЕЛЕНА СТОЈАНОВИЋ
25. ИГОР БОБИЋ
26. САВА КРСТИЋ
27. ДР НЕВЕН ЖИКИЋ
28. ЕМИЛ ХМЕЛИРШ
29. МИРЈАНА РАНКОВСКИ

Јединствени (5 одборника):

1. ТОМА СПАСИЋ-председник
2. ДР ВЛАДИМИР ТАСИЋ- заменик председника
3. МИЛЕНКО ГРУЈИЧИЋ
4. СТЕВАН РАДУЛОВИЋ
5. ЈАСМИНА ЋУРЧИН
6. ДРАГАН КРИШАНОВИЋ
7. ТИХОМИР ВУКОСАВЉЕВИЋ
8. МИЛЕ АНЂЕЛКОВИЋ- ДИМКО
9. ЗОРАН БОГУНОВИЋ

Уједињена опозиција (9 одборника):

1. ДЕЈАН ИЛИЋ-председник
2. ДР БИЉАНА ДОБРИЋ-заменик председника
3. СВЕТЛАНА АНЂЕЛКОВИЋ
4. АНА НОВКОВИЋ
5. ДАРКО ПУШОЊИЋ


Одборници МАРИЈА КОВАЧ и ИЛИЈА ПИРКОВ, са изборне листе Савез војвођанских Мађара-Иштван Пастор Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István не припадају ниједној одборничкој групи.