СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ КЛИЗАЛИШТА 13. ЈАНУАРА У ПОДНЕ

11 јан 16
Прочитано 3273 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Посебно осмишљеним програмом, који ће почети у среду, 13. јануара тачно у подне на платоу испред Центра за културу, у Ковину ће бити озваничен почетак рада клизалишта.


Посебно осмишљеним програмом, који ће почети у среду, 13. јануара тачно у подне на платоу испред Центра за културу, у Ковину ће бити озваничен почетак рада клизалишта.
По први пут грађани општине Ковин имаће прилику да у својој средини уживају у чарима једне од најлепших зимских разонода на леду, због чега отворен позив да дођу на отварање упућује свима председница општине Сања Петровић: „Како сам најавила на крају календарске 2015. године, ово руководство општине обезбедило је у буџету средства за изнајмљивање клизалишта током зимске сезоне, јер тако нешто никада овде нисмо имали, док у суседним срединама годинама уживају у томе, посебно деца“.
На свечаном отварању присутне ће поздравити управо председница Сања Петровић, а потом ће бити изведен једночасовни „живи“ музички програм. Истовремено, „добре виле“ средњошколке делиће најмлађима слаткише, док ће из Црвеног крста Ковин стићи чај и крофне за све оне који буду присуствовали лепом догађају. Такође, на лед ће прво неколико парова искусних клизача, а потом ће сви који желе да клизају то моћи да учине у наставку дана.

Клизалиште ће радити током два месеца, биће отворено сваког дана од 10.00 до 22.00 сата и коришћење је бесплатно за све суграђане, као и изнајмљивање клизаљки. Опрема ће се изнајмљивати у просторијама старе робне куће покрај клизалишта. Клизаљке ће пунолетни грађани моћи да изнајме уз личну карту, док ће се малолетницима издавати уз оверену здравствену, или ђачку књижицу. Ред на клизалишту обезбеђиваће радници организовани у две смене.

ДОЧЕК ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ

Локална самоуправа организује у среду, у ноћи између 13. и 14. јануара, програм поводом дочека православне Нове 2016. године.
Програм почиње у 22.00 у центру Ковина, музичким миксом за који ће се потрудити неколико најбољих ди-џеј мајстора са територије општине. Уз кувано вино и ракију, као и ватромет у поноћ, сви који то желе дочекаће Нову годину на отвореном.

С обзиром на организовани програм, само у среду, 13. јануара, новоотворено клизалиште радиће продужено, односно до један сат иза поноћи, док траје дочек Нове године.

Руководство општине Ковин позива суграђане да присуствују програмима који се организују 13. јануара, посебно младе и децу, којима ће ово, чини се, бити најлепши завршетак зимског распуста, али не и крај зимских чаролија.


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29