ЛОМЉЕНА БОЖИЋНА ЧЕСНИЦА

14 јан 16
Прочитано 950 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У организацији Актива жена Прве МЗ Ковин, 8. јануара - другог дана Божића је, шесту годину за редом, ломљена традиционална чесница....


У организацији Актива жена Прве МЗ Ковин, 8. јануара - другог дана Божића је, шесту годину за редом, ломљена традиционална чесница.
На централном градском тргу окупило се неколико десетина грађана и мноштво деце, за коју је овај чин један од најзанимљивијих празничних обичаја.
Обраћајући се окупљенима, председница Актива Ђурђевка Божанић рекла је да је важно да се заједно радујемо Божићу и тиме заједно желимо напредак нашем граду и бољи живот за све нас. Она је пожелела добро здравље свима јер је то, како је нагласила, „испред свега“ и додала да „обиман и плодан рад Актива“ помажу локална самоуправа, Савет Прве МЗ, Општинска организација пензионера, као и саме чланице. Ђурђевка Божанић се посебно захвалила свештенству Српске православне цркве у Ковину, председници општине Сањи Петровић и председнику Скупштине општине Зорану Брадањију, који су ломили чесницу и делили је, прво деци, а потом и осталим окупљеним грађанима.
Средства за златник у чесници обезбедила је Општина Ковин, а велики божићни колач и овога пута умесили су и испекли пекари из ковинске Болнице. Највише среће „заломило се“ Савици Милићу, који је своје парче чеснице однео кући и тек тада приметио да је управо у њему био златник, симбол благостања и среће у наредној години.


КАЛЕНДАР

« Септембар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30