Одштампајте ову страницу

ШКОЛАРЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ „ДАН КАДА ЈЕ ЉУБАВ ЗАКОН“

17 феб 16
Прочитано 736 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Поводом празника заљубљених који се прославља 14. фебруара широм света, вишегодишња традиција обележавања овог датума настављена је и ове године у...


Поводом празника заљубљених који се прославља 14. фебруара широм света, вишегодишња традиција обележавања овог датума настављена је и ове године у ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ у Ковину, преноси Дејан Крецуљ, ПР школе. У организацији ђачког парламента и наставника, у петак, 12. фебруара, у холу школе постављена је „кутија жеља и маштања“, у коју су ученици убацивали љубавне поруке посвећене симпатији, другу, другарици. Поруке су, затим, разврстане по одељењима и током одмора подељене. Свуда радост, нестрпљиво отварање цедуљица, неки напрасно поруменели образ, бљесак у дечијим очима и срећа обележили су „дан када је љубав закон“.
Дан посвећен љубави обележен је и у ОШ ,,Десанка Максимовић“ у Ковину. Хол школе био је украшен паноима са љубавним порукама и мотивима. На часу музичке културе одржан је огледни час на тему ,,А сада мало о љубави“, ауторке наставнице Снежане Качина. Потом је уследила ученичка презентација, која је истовремено била упознавање, али и подсетник на велике романсе кроз историју, као и то да су у име љубави настала многа велика уметничка дела. Током квиза знања, ученици су имали прилику да школске предмете посматрају кроз призму љубави и да чују нешто више о симболима и значењима на ову тему. Након наставе, сви су уживали у нежним мелодијама љубави, музичком програму који су припремили ученици хорске секције, јавља Наташа Буљугић, ПР школе.