ИЗ ПЛОЧИЧКЕ ШКОЛЕ – ОСМОМАРТОВСКА ИЗЛОЖБА

15 мар 16
Прочитано 1023 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Почетком овог месеца, а у сусрет Међународном дану жена, у Основној школи „Ђура Филиповић“ Плочица реализовано је неколико веома занимљивих активности...


Почетком овог месеца, а у сусрет Међународном дану жена, у Основној школи „Ђура Филиповић“ Плочица реализовано је неколико веома занимљивих активности, јавља наставница Данијела Станковић.
Ђаци петог разреда су на грађанском васпитању правили корпице од папира у боји које су касније пунили слаткишима.Током радионице у организацији Вршњачког тима, ученице седмог и осмог разреда су израђивале букете и честитке украшене папирним цвећем али и предивним стиховима посвећеним мајкама и женама уопште. Свакако је најзабавније било прављење медењака у трпезарији школе. Сви заинтересовани ученици су могли да уз помоћ различитих модли и боја за колаче декоришу медењаке по сопственој жељи. Готове колачиће су паковали у целофан и везивали трачицама.
На сам Дан жена, у холу школе приређена је изложба на којој су се могли видети и радови ученика нижих разреда: папирне лепезе украшене срцима су урадили ученици другог разреда, „трећаци“ су направили интересантне љубичасте шољице, велике цветове и необичне венчиће од фишека од папира, док су деца из продуженог боравка прелепо исцртала теглице.
По симболичним ценама су веома брзо продати сви припремљени поклони за маме, баке и остале драге женске особе. Након овако успешних активности, ђацима сада предстоји осмишљавање ускршње изложбе.
Наравно, фотографије са догађаја испричаће свима много више....


КАЛЕНДАР

« Април 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30