СА 13. СЕДНИЦЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

16 мар 16
Прочитано 709 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Ковин одржао је у уторак 15. марта 13. седницу, на којој су једногласно усвојени Оперативни план заштите и спасавања од...


Штаб за ванредне ситуације за територију општине Ковин одржао је у уторак 15. марта 13. седницу, на којој су једногласно усвојени Оперативни план заштите и спасавања од поплава и атмосферских и подземних вода, као и План евакуације у случају поплава на територији општине Ковин.
Седници је председавала командант Штаба, председница општине Сања Петровић, а сажето образложење у вези са израдом усвојених планова дао је начелник Штаба, Петар Станимиров.
Најактуелније излагање чуло се од представника водопривреде, приликом разматрања Информације о стању водостаја на Дунаву и унутрашњим водама, као и о припремљености за наредни период. Вршилац дужности директора ВП „Подунавље“, Милисав Живановић, јасно је рекао да на подручју ковинске општине није било већег угрожавања ситема и додао: „Код нас је ситуација таква да нема никакве бојазни, али оно што је карактеристика овог периода, јесте да смо ми као предузеће понудили расположиве капацитете другима, који су имали ванредну ситуацију и мислим да би то морала бити пракса и убудуће“. Директор је још истакао да је координација свих служби система коректна и мисли да је општински оперативни план добар, јер су довољно обрађене све активности које се односе на делатност и струку „Подунавља“ и на крају подсетио да је јасно дефинисана и законска обавеза приватних власника земљишта да обезбеде одвођење сувишних вода ископом канала и на друге познате начине. Небојша Репајић, секторски руководилац у „Подунављу“, известио је о стању на Дунаву и о функционалности црпних станица, рекавши да је на терену све у домену пројектованог и додао да су водостаји у опадању на територији коју контролише ковинско Водопривредно предузеће.
На крају седнице, прихваћен је предлог командира ватрогасно-спасилачке јединице Ковин, Милорада Милиновића, да се шест пумпи, купљених прошле године средствима са програма Штаба за ванредне ситуације, уступи на коришћење месним заједницама у насељеним местима, по принципу „приоритетне угрожености“ (местима изложенијим утицају сувишних вода) и још рекао да у сваком месту приликом евентуалних интервенција могу да помогну ватрогасци, који су и обучени за то. Како је на крају закључивши рекла председница Сања Петровић, посебном одлуком дефинисаће се давање поменутих пумпи на коришћење, „како би се набављено ставило у функцију“.


КАЛЕНДАР

« Април 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30