СА 29. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

20 апр 16
Прочитано 763 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Одборници СО Ковин заседали су у уторак, 19. априла, 29. пут у овом сазиву. Након усвајања записника са 28. редовне седнице од 29. фебруара и са 7. ванредног заседања од 31. марта 2016. године, усвојени су извештаји о...


Одборници СО Ковин заседали су у уторак, 19. априла, 29. пут у овом сазиву. Након усвајања записника са 28. редовне седнице од 29. фебруара и са 7. ванредног заседања од 31. марта 2016. године, усвојени су извештаји о раду и финансијском пословању Јавног предузећа за комунално стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин за 2015. годину и ЈП „Ковин-гас“ Ковин. Током разматрања ових тачака, одборник Тома Спасић поставио је питања на која су му одговорили в.д. директори јавних предузећа.
На питање у вези са одвожењем смећа у ноћним сатима, које се примењује од 1. марта, в.д. директор Комуналца Урош Јовановић одговорио је да је то његова идеја, у циљу уштеда и лакшег рада: „анализом је установљено да се посао, од увођења ноћног рада, обавља за више од 20% брже, а број кварова на машинама је драстично смањен – са 20, на 2, за исти период“. Када је реч о томе да ли је у складу са законом да радници раде само трећу смену, директор је рекао да се уређује правна регулатива у том смислу и да ће бити урађена прерасподела посла оних који су ангажовани у овој служби.
Одборника Спасића интересовало је и „због чега још увек нема предлога за консолидацију ЈП “Ковин-гас“ а у октобру прошле године речено је да ће нова власт то уредити, јер је предузеће све време у блокади“. Вршилац дужности директора, Владимир Милојевић, рекао је да је „тачно то што је речено“, али и додао: „ми смо у 2015. били позитивни први пут после 2008-ме, а ту се враћамо на оно о чему говорим годинама, да је држава одређивала цену гаса. Сада је Влада одредила јавну и другу потрошњу, односно преко цене јавне потрошње заштићени су грађани и мали потрошачи, а на формирање цене за велике потрошаче сада ми као предузеће можемо да утичемо и да се организујемо“.
У наставку седнице, усвојени су и следећи извештаји о раду у 2015. години: Општинске управе Ковин, Правобранилаштва општине Ковин, Локалног савета за здравље за територију општине Ковин. Прихваћени су већином гласова и Извештај о раду и извршењу Финансијског плана Туристичке организације општине Ковин од 01.01. до 31.12.2015. године, као и Извештај о извршењу Програма и Финансијског плана буџетског фонда за заштиту животне средине општине Ковин за период 01.01. – 31.12.2015. године.
Донета је Одлука о измени и допуни Одлуке о буџету општине Ковин за 2016. годину, уз Закључак о измени и допуни Закључка о финансирању рада установа јавних служби из буџета општине Ковин у 2016. години.
Дата је сагласност на прву измену Програма пословања и Програма коришћења буџетске помоћи – субвенција за 2016. годину ЈП „Ковински комуналац“ Ковин.
Донети су и ребаланси Програма и Финансијског плана изградње и уређивања грађевинског земљишта, расхода буџетских средстава комуналне потрошње и одржавања путева и улица на територији општине Ковин за 2016. годину, Програма и Финансијског плана расхода буџетских средстава Фонда за заштиту животне средине општине Ковин за 2016. годину, као и прва измена и допуна Финансијског плана заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Ковин за 2016. годину и решење о давању сагласности на прву измену Финансијског плана Туристичке организације општине Ковин за 2016. годину.
Одборници су на 29. седници донели следеће одлуке: Одлуку о финансирању комасације у катастарским општинама Плочица и Скореновац, Одлуку о финансирању и суфинансирању програма рада и пројеката удружења, Одлуку о допуни Одлуке о трошковима у поступцима урбанистичког планирања и изградње објеката, Одлуку о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у организационим облицима система локалне самоуправе општине Ковин за 2015. годину. Донето је решење о давању сагласности на Статут Установе културних делатности „Центар за културу“ Ковин.
Најпре су решењима разрешени, а потом именовани на функције вршилаца дужности директора: Урош Јовановић – ЈП „Ковински комуналац“; Јелена Стојановић - Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин; Петар Стаменовић – Туристичке организације општине Ковин.
Именована је и Комисије за именовање директора јавних предузећа чији је оснивач општина Ковин, у следећем саставу: Јелена Наранчић, председник и чланови Радмила Потежица, Нада Вукосављевић, Марина Деспинић, Биљана Филиповић.
Нови члан Савета за младе Скупштине општине Ковин је Димитрије Кликовац из Шумарка (уместо Немање Вујасиновића).


КАЛЕНДАР

« Децембар 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31