ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР И ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА У КОВИНУ

28 апр 16
Прочитано 2449 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР И ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА У КОВИНУ – ДОНИРАЛИ АУТО ДОМУ ЗДРАВЉА, ПОКЛОНИ И ЗА ДЕЦУ


Њихова краљевска височанства, престолонаследник Александар II Карађорђевић и принцеза Катарина, посетили су данас Ковин и поклонили Дому здравља путнички аутомобил Фиат 500 Л, који ће бити коришћен за превоз пацијената којима је неопходна терапија . Кључеве су уручили директору Дома здравља, Прим. др Свету Вукадиновићу, који се захвалио на вредној донацији од велике користи, посебно за пацијене који одавде путују на дијализу у Панчево.
Овај аутомобил лична је донација чланице управног одбора Хуманитарне организације „Лајфлајн“ Канада, Ђуке Гартнер, у част 90. рођендана њене мајке, Косе Митровић. Времешна, али веома витална, госпођа Коса била је данас ту, да поздрави краљевски пар и да се фотографише, за успомену.
Поздрављајући присутне, престолонаследник Александар поручио је да је веома поносан на рад своје супруге, принцезе Катарине и њених хуманитарних фондација које неуморно раде на унапређењу рада здравствених установа у Србији.
Принцеза Катарина изразила је захвалност својим сарадницима из Хуманитарне организације „Лајфлајн“ Канада, захваљујући којима су обезбеђена средства за куповину аутомобила: „Мој супруг престолонаследник Александар и ја наставићемо заједно са својим пријатељима из иностранства напорно да радимо, како бисмо што више и брже помогли здравственим установама широм наше земље, а на корист свих грађана Србије“, поручила је принцеза и додала да је краљевима увек и испред свега њихов народ.
У име грађана ковинске општине, краљевском пару захвалила се председница општине, Сања Петровић, која је рекла да је веома сам срећна због пружене могућности да са функције председнице захвали људима добре воље и Фондацији Њеног краљевског височанства принцезе Катарине. Она је додала како ова посета краљевског пара уочи Васкрса, највећег хришћанског празника, носи поруку да су ово дани радости, даривања и пружена рука свима којима је помоћ и заштита најпотребнија.
Престолонаследник и принцеза обишли су потом одељење педијатрије у Дому здравља и даривали децу играчкама и другим пригодним поклонима.

Како је саопштено из канцеларије Њ.К.В. престолонаследника Александра II, у наставку данашњег протокола краљевски пар посетиће Специјалну болницу за психијатријске болести Ковин, којој је у марту испоручен контигент помоћи, укључујући 400 душека, 400 комплета постељине и 40 кревета, а овога пута дониране су и пластичне навлаке за кревете, у вредности од 6,5 хиљада долара, обезбеђене захваљујући огранку „Лајфлајна“ из Чикага.


КАЛЕНДАР

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31