МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ И У КОВИНУ

30 апр 16
Прочитано 928 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У спортској хали ОШ ,,Ђура Јакшић“ у Ковину, одржане су 29. априла ,,Мале олимпијске игре“, општинско такмичење ученика нижих разреда основних школа које је организовао Спортски савез Општине Ковин...


У спортској хали ОШ ,,Ђура Јакшић“ у Ковину, одржане су 29. априла ,,Мале олимпијске игре“, општинско такмичење ученика нижих разреда основних школа које је организовао Спортски савез Општине Ковин, уз подршку локалне самоуправе. Ученици од првог до трећег разреда из шест основних школа са територије општине Ковин такмичили су се на полигонима прилагођеним њиховом узрасту.

Манифестацију је свечано отворила помоћница председнице општине Мирјана Бановић, која је том приликом рекла: ,,Локална самоуправа на челу са председницом Сањом Петровић несебично улаже у развој образовања и васпитања, а посебну сарадњу остварује са домаћином овог спортског догађаја, доприносећи развоју деце и школског спорта. Мале олимпијске игре представљају веома занимљив полигон спретности, за који, на крају, најбоље учеснике очекују пехари и медаље. Данас смо у прилици и да сви учесници науче да се све препреке у животу савлађују упорношћу, радом, знањем и спретношћу. Свим учесницима желим успешно такмичење, а школама које имају своје представнике и учитељима који су довели ђаке, захваљујем се на одазиву.“

На забавном полигону у категорији првог разреда, прво место освојила је екипа ОШ ,,Ђура Јакшић“ Ковин, друго место екипа ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Ковин, а треће место екипа ОШ ,,Десанка Максимовић“ Ковин.

На полигону спретности у категорији другог разреда, прво место освојила је екипа ОШ ,,Бора Радић“ Баваниште, друго место екипа ОШ ,,Ђура Филиповић“ Плочица, а треће место екипа ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Ковин.

На полигону свестраности у категорији девојчице трећег разреда, прво место освојила је екипа ОШ ,,Ђура Јакшић“ Ковин, друго место екипа ОШ ,,Десанка Максимовић“ Ковин и треће место екипа ОШ ,,Јован Јовановић Змај“ Ковин.

На полигону свестраности у категорији дечаци трећег разреда, прво место освојила је екипа ОШ ,,Ђура Јакшић“ Ковин, друго место екипа ОШ ,,Десанка Максимовић“ Ковин и треће место екипа ОШ ,,Сава Максимовић“ Мраморак.

Испред Спортског савеза Општине Ковин, пехаре и медаље најбољим екипама уручио је Дејан Јањевић, секретар Савеза.

Спортску манифестацију су својим присуством увеличали помоћник председнице општине Далибор Штарк и Саша Ђорђевић, потпредседник Спортског савеза Општине Ковин.

Уз велику подршку родитеља и школских другова са трибина, најмлађи основци показали су спретност, кондицију и жељу да буду бољи од вршњака из других школа. Препреке су лако савладали, а умор брзо заборавили.


КАЛЕНДАР

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31