Одштампајте ову страницу

КОВИН ДОСТОЈНО УГОСТИО НАЈБОЉЕ БОДИБИЛДЕРЕ БАЛКАНА

25 мај 16
Прочитано 1021 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Општина Ковин је у суботу, 21. маја била домаћин отвореног Балканског првенства у фитнесу, бодибилдингу и дечјем фитнесу.


Општина Ковин је у суботу, 21. маја била домаћин отвореног Балканског првенства у фитнесу, бодибилдингу и дечјем фитнесу.
Председница Општине Ковин Сања Петровић отворила је Балкански шампионат у спортској хали ОШ ,,Ђура Јакшић“ и том приликом између осталог рекла: ,,Ово чиме се ви бавите још нисмо имали прилику да видимо овде на овако високом нивоу и с нестрпљењем очекујемо прави спортски спектакл. Развој садржаја ове врсте директно доприноси и укупном просперитету наше општине.“
,,Туристичка организација види фитнес као врсту рекреације у свим облицима, како у природи, тако и на спортским теренима. У нашој понуди спортско-рекреативни туризам има велики значај за развој туризма. Иако се Балканско првенство по први пут организује код нас, потрудићемо се да Ковин постане место где ће се традиционално сваке године надметати најбољи бодибилдери и фитнес такмичари Балкана,“ изјавио је Петар Стаменовић, в.д. директора Туристичке организације општине Ковин.
,,Драго ми је што смо добили дозволу од Светске фитнес федерације да направимо овакво такмичење баш у Ковину. Захвалио бих се домаћинима, председници општине Сањи Петровић и Туристичкој организацији Општине Ковин,“ истакао је председник ,,Флекс“ фитнес клуба Милан Костић.
Више од 140 учесника из Србије и земаља региона - Бугарске, Словеније, Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Мађарске, такмичило се у 18 фитнес и бодибилдинг категорија, у обе конкуренције. По први пут, на овом спортском надметању учествовала је и Турска бодибилдинг асоцијација ,,НАББА“. За апсолутног победника првенства проглашен је Акин Јариђи, иначе светски првак и двоструки првак Турске. На такмичењу у дечјем фитнесу, најмлађи су наступали у више од 10 категорија, у појединачним и категоријама у формацији.
Спортску манифестацију су својим присуством увеличали председник ,,НАББА“ Рифкас Каратас из Анкаре, председница Националне Фитнес Асоцијације Србије Сандра Рапајић Милошевић, председник Скупштине општине Ковин Зоран Брадањи, помоћница председнице Мирјана Бановић, потпредседник Спортског Савеза општине Ковин Саша Ђорђевић, представник Министарства пољопривреде и заштите животне средине Дејан Вукићевић, као и чланови Општинског Већа, руководиоци из Општинске управе.
Главни организатори такмичења су Национална фитнес асоцијација Србије, ,,Флекс“ фитнес клуб из Панчева и Туристичка организација Општине Ковин, уз помоћ и подршку Општине Ковин, Водопривредног предузећа ,,Подунавље“, ТЕ Контролс, месаре ,,Пап“, ,,Дани“ Скореновац, WEST, пицерије ,,Арена“, СТР ,,Алфа“, превоза Марковић, R&P Ковин, хотела ,,Пламен Град“, ,,Виле Милано“, ,,Мистик“ Ковин, Бум саунд & лајт Ковин, Удружења ,,Фамилија“, G4S.