„ЗМАЈЕВЦИ“ ПРОСЛАВИЛИ ДАН ШКОЛЕ

04 мај 15
Прочитано 824 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Последњег априлског дана ковинска основна школа „Јован Јовановић Змај“ прославила је свој Дан школе, сто једанаести рођендан и сто прву годину под својим кровом. Био је то празник ученика и колектива на годишњицу када је 1850. године чика Јова Змај у Летопису Матице Српске објавио своју прву песму "Пролетње јутро", јавља ПР школе, наставник Дејан Крецуљ.


Читава седмица била је празнична. Свакога дана низале су се активности: од веселе замене улога, уређивања школског простора и избора најлепше учионице до турнира „Између две ватре“, утакмица малог фудбала, штафетних игара и још много тога. На сам празник, у Центру за културу ученици су уживали у изврсном сценско - музичком омажу великом песнику „Змајевци су Змајеви другари, они знају чудновате ствари ...“коју су приредили ансамбл драмске секције свих узраста, хор и оркестар.
У вечерњим сатима уследила је свечана академија за родитеље и пријатеље школе. Представнице Ученичког парламента уручиле су овогодишњу награду „Змај међу Змајчићима“ која се већ традиционално додељује ученику који је добар друг, спреман да помогне, поштује друге и правила понашања у школи и све наставнике и запослене у школи, ученик омиљен не само међу ђацима него и наставницима и свим запосленим. Лауреат престижног школског признања ове године је Бојана Секулић, ученица осмог разреда. Потом је уследила представа која је, иако изнова играна, била премијера за маме, тате, баке и деке, и одушевила лепршавошћу и спонтаношћу дечије игре и песме.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31