У БАВАНИШТУ ОТВОРЕНА НОВА ШКОЛСКА БИБЛИОТЕКА

Библиотека Библиотека промо фото
05 мај 15
Прочитано 931 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Колектив и ученици Основне школе „Бора Радић“ Баваниште приредили су прошлог четвртка, уочи 1. маја, свечани програм поводом отварања новог простора школске библиотеке у досадашњем кабинету ликовне културе.


skolaBavaniste direktorka Nada 017Гостима и колегама добродошлицу је пожелела директорка школе, Нада Сапунџија, изразивши огромно задовољство због чињенице да у школи сада постоји довољно пространа Библиотека са читаоницом, која је уједно и мултимедијални простор, већ омиљен међу ученицима. „Захваљујемо се локалној самоуправи на подршци и средствима намењеним за овај простор, као и донаторима из „Ориона“ од којих смо добили плазма ТВ, мини-линију, рачунар и интернет, што је неоходна опрема за једну савремену читаоницу“. Директорка се захвалила свима који су дали допринос током овог малог подухвата, а посебно је истакла „изузетан ентузијазам“ школске библиотекарке Дејане Лајевец. Иначе, школска библиотека у Баваништу у свом фонду има више од 8,5 хиљада књига и више од 3 хиљаде примерака некњижне грађе (касете, плоче и сл), а из Буџета општине за нове полице и намештај издвојено је 195.000,00 динара.


Dunja KnezevicУ одлично осмишљеном уметничком програму поводом отварања, наступили су: Дуња Савин (ученица 8. разреда, говорила о Баваништу и школи „Бора Радић“), Сандра Вукадиновић (7. разред, рецитовала песму „Детињство“), Данило Ристић (7. разред, гитара) и Жељана Трифкановић (6. разред, вокал, извели песме „Заставе“ и „Чекала сам, чекала“, Немања Ратковић (7. разред, говорио вести из рубрике школских новина „Школско звоно“) и Дуња Кнежевић, ученица 2. разреда, која је одушевила све присутне сјајном интерпретацијом стихова Добрице Ерића “Дечак са златом липе у коси“.
Отварању новог простора библиотеке са читаоницом присуствовала је, у име локалне самоуправе, руководилац Одељења за општу управу и јавне службе у Општинској управи, Стојанка Тасић, затим директори школа из Гаја, Плочице, Гимназије и економске школе, представници Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин – огранка „Теофил Димић“ Баваниште, Удружења „Дани ћирилице“, представници ромске заједнице, чланови савета школе, месне заједнице, наставници, ђаци, мештани Баваништа.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31