JAВНО САОПШТЕЊЕ ЦЕНТРА ЗА КУЛТУРУ КОВИН

20 јул 16
Прочитано 660 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Jaвно саопштење Центра за културу Ковин поводом навода у текстовима електронских медија Аматерског позоришта Ковин

УСТАНОВА "ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ"
Цара Лазара, 85
Број: 319
Дана: 20.07.2016. година
Ковин
Jaвно саопштење Центра за културу Ковин
поводом навода у текстовима електронских медија Аматерског позоришта Ковин
Центар за културу је увек стајао на услузи, иницирао сарадњу у раду на унапређивању културне и уметничке климе са свим културно-уметничким друштвима са територије општине Ковин као природна делатност Центра за културу, али неће улазити у полемику, неистините тврдње и оптужбе које се тичу Центра за културу Ковин. Такође, неће дозволити нарушавање угледа ове културне установе и уколико буде потребе предузеће правне радње због неаргуметованих твдњи и свих одговорних.
Овим путем изјављујемо да смо изненађени изјавом управнице Аматерског позоришта Ковин проузроковано њеним незадовољством. Наиме, изнето је низ неистинитих и неаргументованих података.
Како се наводи, простор који је Аматерско позориште користило тзв. „дванаестицу“ било је потпуно неупотребљиво за било коју функцију и рад, прљаво, па чак и уз мишеве – нажалост Аматерско позориште није одржавало овај простор где је гомилана сценографија и други предмети. Центар за културу Ковин преузео је на себе потпуно чишћење и преуређивање тог простора, и преусмерио га за нове програмске намене (школа цртања и сликања, уметничка предавања и презентације, креативни курс гитаре, итд). Сценографија је уредно премештена у депо зграде Центра за културу са чиме је све време Аматерско позориште било сагласно. На иницијативу за добијање простора за канцеларијске делатности Аматерско позориште је било сагласно за добијање поменутог простора који дели са хором Духовне музике „Искон“, а док су им сви простори Центра за културу апсолутно доступни за читалачке и сценске пробе од саме сцене и до осталих просторија. У свему томе су имали несметан и редован рад уз поштовање целокупног распореда других корисника Центра за културу као и коректну сарадњу и подршку Центра за културу, па су наводи о непостојању простора и термина за рад апсолутно неистинити.
Аматерско позориште Ковин има констатну подршку Центра за културу и овим путем позивамо искључиво целокупну управу Аматерског позоришта да разјасни несугласице које сматрају да имају са Центром за културу Ковин. Такође, позивамо их да раде константно, а не периодично што често отежава распоред коришћења сцене и послове радника у Центру за културу Ковин који је лимитиран са бројем запослених.
Центар за културу Ковин овим саопштењем ставља тачку о овим наводим и још једном упућује јавни позив Аматерском позоришту Ковин да предочи све несугласице које сматрају да имају. Уз жаљење што за ову вест има више медијског интересовања од културног садржаја.
Надамо се и даљој успешној сарадњи!
Срдачан поздрав,
Центар за културу Ковин


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31