АСФАЛТOM И ДО ПЛОЧИЧКОГ РИТА

Пут до рита Пут до рита фото: Општина
01 мај 15
Прочитано 879 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Представници инвеститора - Општине Ковин, на челу са председником Скупштине општине Тихомиром Вукосављевићем и помоћником председнице Општине, Драганом Драгићем и представници извођача – Предузећа за путеве „Београд“, заједно са новинарима локалних медија, у понедељак су, одмах по завршетку техничког пријема, обишли комплетну деоницу управо асфалтираног пута до Плочичког рита, засеока који пуних 30 година године чека на бољу путну везу.


Подсетимо, на отварању ових радова новембра прошле године, председник МЗ Плочица Слађан Крстић рекао је да је пут Плочица - Плочички рит почела да трасира војска давне 1985/1986. године. До тада су житељи били готово потпуно одсечени од седишта општине или су се пробијали лошим атарским путевима.
Асфалтирана је деоница пута од Плочице до насеља Плочички рит у дужини од 5,5 километара. На тај начин око 250 житеља насеља крај Дунава биће коначно на адекватан начин повезани са Плочицом, али и са путним правцима према Ковину и Панчеву. Планира се и наставак пута – стругани асфалт - до спајања са мостом преко Дунава, до краја ове године, како би и становници Плочичког рита, али и мештани Плочице имали излаз и у том правцу, да овде не буде место одакле се даље не иде, где се окрећу аута и машине.
- Ово је недосањани сан Властимира Костића, мештанина Плочичког рита, који је преминуо неколико дана уочи почетка радова прошле године, подсетио је Тихомир Вукосављевић, председник СО Ковин. “Поносни смо на чињеницу да ће Властина деца и остали наши суграђани из Рита моћи да стижу до својих кућа на један цивилизацијски начин, као и сви други становници наше општине“, додао је он.
Отварању пута присуствовали су и народна посланица из Ковина, Др Гордана Зорић, већник Велимир Рађеновић, одборник Зоран Јовановић, секретар СО Ковин Радмила Сикимић, чланови савета МЗ Плочица, руководиоци одељења у Општинској управи Радован Вукосављевић и Љубомир Ђорђевић.
Због раније уговорених обавеза, званичном отварању нису могли да присуствују председница Општине Сања Петровић и заменик Дарко Баковић, али су нешто касније у току дана, са сарадницима, посетили МЗ Плочица и изразили задовољство због успешно завршеног посла.
Традиционално добри домаћини, Плочичани су, уз помоћ ловачког удружења, за ову прилику припремили закуску за све госте, гулаш од дивљачи, „са казана“.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31