АМБАСАДОР ИНДОНЕЗИЈЕ ПОДРЖАО ИНВЕСТИРАЊЕ У КОВИН

Амбасадор Индонезије са Председницом општине Амбасадор Индонезије са Председницом општине
28 апр 15
Прочитано 889 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Председница општине Ковин, Сања Петровић, примила је у петак, 24. априла, новоименованог амбасадора Републике Индонезије у Србији, Њ.Е. Харија Ричарда Џејмса Кандуа, са сарадницима.


Посетом општини Ковин, господин Канду изразио је подршку за реализацију прве инвестиције једне индонежанске фирме у ковинској Индустријској зони (производња печурака и линија за два финална производа), као и залагање за проширење привредних контаката у наредном периоду, исказајући тиме задовољство партнера из далеке пријатељске земље сарадњом са локалном администрацијом у погледу добијања дозвола и обезбеђивања услова за рад. У том смислу, председница Сања Петровић позвала је амбасадора да буде гост Ковина и приликом потписивања уговора са инвеститором, „Delta Danube“ д.о.о, Ковин крајем маја и изразила велику захвалност због чињенице да подржава развој и напредак једне мале општине у Србији.
Током веома срдачног разговора са ковинским домаћинима, амбасадор Канду рекао је да традиционално пријатељски односи Индонезије и Србије треба да се негују посебно и сарадњом са локалним заједницама и најавио да присуство привреденика његове земље овде значи и скоро проширење сарадње у области образовања, културе, гастрономије и то путем стипендирања најбољих ђака и студената, разменом културних и уметничких садржаја и програма и сл.
О привредној и бизнис сарадњи говорио је и господин Јого Памункас, саветник за економске односе у амбасади Индонезије, а у делегацији гостију били су и Небојша Панић, „Indo Serbia Food“, Боеги Сетиаван и Марјан Паунов, „Delta Danube“, Татјана Сумрах, преводилац.
Делегацију домаћина чинили су најближи сарадници председнице општине Сање Петровић: саветница Нада Ровчанин, заменик Дарко Баковић и помоћници Драган Драгић, Далибор Штарк и Немања Вујасиновић.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31