Одштампајте ову страницу

ОДРЖАНА „ГУЛАШИЈАДА“ У ШУМАРКУ

07 сеп 16
Прочитано 1904 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Удружење жена Шумарак организовало је у суботу, 3.септембра, традиционалну "Гулашијаду", 6. по реду, у Дому културе у Шумарку.


Удружење жена Шумарак организовало је у суботу, 3.септембра, традиционалну "Гулашијаду", 6. по реду, у Дому културе у Шумарку.
Посетиоце и учеснике је поздравила председница Удружења, Душица Дејак , а манифестацију су својим присуством подржали председница општине Ковин, Сања Петровић, председник Скупштине општине Ковин, Зоран Брадањи, помоћница председнице општине Мирјана Бановић, председник савета МЗ Дубовац, Златко Тилић.
Циљ организатора био је је да окупи што већи број грађана, да их мотивише за учешће у такмичењу и показивању кулинарских способности.
Гулаш се кувао у 12 котлића, сви учесници су добили захвалнице а најбољи су награђени пехарима.
Манифестацију су улепшали наступи Културно-уметничког друштва ,,Младост“ из Ковина.
Општина Ковин издвојила је финансијска средства удружењима грађана како би их подстакла да се својим програмским активностима што више укључе у живот и рад људи, младих и деце, па је тако потпомогнут и пројекат Гулашијаде, значајан за малу локалну заједницу, као што је Шумарак.
Иначе, у Шумарку постоје чак два актива жена и једно удружење жена, која на различите начине подстичу активизам жена, како би се оснажиле и дале свој допринос.