СА 33. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

07 сеп 16
Прочитано 1087 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На почетку заседања одржаног у уторак, 6. септембра, а водио га је председник СО Ковин Зоран Брадањи, донета су решења о престанку мандата одборницима Милошу Вишњевцу и Зорану Јовановићу, пошто су обојица поднели оставке из личних разлога.


На почетку заседања одржаног у уторак, 6. септембра, а водио га је председник СО Ковин Зоран Брадањи, донета су решења о престанку мандата одборницима Милошу Вишњевцу и Зорану Јовановићу, пошто су обојица поднели оставке из личних разлога.
Усвојени су потом Извештај о извршењу буџета општине Ковин за период јануар - јун 2016. године; извештај Државне ревизорске институције о ревизији сврсисходности – оправданости формирања комисија и других сталних и привремених радних тела у јавном сектору (са подацима за Ковин приликом ревизије 2014. године); извештаји о раду и финансијском пословању Јавног предузећа за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин и ЈП „Ковин-гас“ Ковин за период 01.01 - 30.6.2016. године, као и Извештај о раду Просветног инспектора за школску 2015/2016. годину.
Такође, донете су одлуке о усклађивању оснивачких аката општинских јавних предузећа са Законом о јавним предузећима.
Одборници су донели Одлуку о допуни Одлуке о снабдевању водом за пиће, којом се дефинише ова комунална услуга, односно коефицијент за плаћање воде који ће важити за цркве и верске заједнице.
Донета је Одлука о допуни Одлуке о превозу у друмском саобраћају – јавном превозу и превозу за сопствене потребе лица и ствари на територији општине Ковин, затим Одлука о допуни Програма постављања привремених монтажних и покретних објеката на јавном грађевинском земљишту на територији општине Ковин, Одлука о преносу права коришћења на непокретности у јавној својини општине Ковин Установи Центар за социјални рад „Ковин“ и Одлука о скидању усева са пољопривредног земљишта у државној својини које се налази на територији општине Ковин.
Изменом и допуном Одлуке о образовању Локалног савета за здравље, нови чланови овог тела постали су Биљана Савић и Божидар Веселиновић (уместо досадашњих Др Гордане Зорић и Лазара Варњуа).
Владимир Милојевић, дипл. инж. машинства из Ковина, још једном је именован за вршиоца дужности директора Јавног предузећа „Ковин-гас“ Ковин (до избора директора по спроведеном јавном конкурсу).
Досадашња в.д. директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Јелена Стојановић, професор разредне наставе из Баваништа, именована је за директора ове установе за четворогодишњи мандатни период, пошто је, уз спроведени конкурс, стигла и сагасност за њено именовање коју даје матична библиотечка установа из Панчева, у складу са законом.
Скупштина је донела и решења о разрешењу и избору члана Комисије за равноправност полова: за члана Комисије именован је Давор Албу из Ковина (уместо Кларе Берети из Скореновца, због недолажења на седнице).


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31