ОТВОРЕН ДНЕВНИ БОРАВАК ЗА ДЕЦУ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

12 окт 16
Прочитано 2200 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У Ковину је 10.октобра отворен Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју. На иницијативу локалне самоуправе, Центар за социјални рад је у просторијама некадашњег Савеза возача општине Ковин реализовао идеју дневног боравка.


У Ковину је 10.октобра отворен Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју. На иницијативу локалне самоуправе, Центар за социјални рад је у просторијама некадашњег Савеза возача општине Ковин реализовао идеју дневног боравка. Услуге дневног боравка 4 сата дневно користиће 26 особа из Ковина. У њему ће боравити деца узраста од 5 до 15 година и млади од 15 до 30 година живота.
Дободошлицу будућим корисницима и свим грађанима прво је пожелела председница општине Ковин, Сање Петровић, која се посебно захвалила свим хуманим грађанима и спонзорима на њиховим донацијама. Она је истакла да ће локална самоуправа покушати да прошири капацитете боравка и омогући и боравак деце из насељених места.

Отварању су поред бројних грађана, родитеља и деце будућих корисника боравка, присуствовали и председник СО Ковин,Зоран Брадањи, са сарадницима, као и представници Центра за социјални рад на челу са в.д. директорком Маријом Шалипуровић.
Мајка девојке са сметњама у развоју изјавила је да јој је посебно драго што се овако нешто отворило, јер ће сада њена ћерка моћи да стекне радну навику и упозна нове другаре.
Дневни боравак се састоји од две централне просторије, опремљене адекватним намештајем и уређајима, у коме доминирају разноврсне играчке, сликовнице и прибор за рад. У боравку се налази и пријемна просторија намењена процесу прилагођавања, канцеларија за стручне сараднике, кухиња и два тоалета. Зидови су окречени топлим бојама, укашени пригодним апликацијама са познатим мотивима из бајки стварајући пријатну атмосферу за боравак.

Присутни су истакли да је овај пројекат од велике важности за децу и младе са сметњама у развоју, јер ће сада моћи да боље да се социјализују, стекну самосталност, али и да се укључе у друштвени живот. Родитељи ће моћи да мало предахну и да се посвете другим активностима.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31