СА 23. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Председништво СО Председништво СО фото: Општина
01 јун 15
Прочитано 1318 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На заседању локалног парламента у петак, 29. маја, донета је Одлука о доношењу Плана генералне регулације за насељено место Ковин. О изради Плана говорила је представница ЈП „Завод за урбанизам Војводине“ из Новог Сада, Весна Просеница.

На заседању локалног парламента у петак, 29. маја, донета је Одлука о доношењу Плана генералне регулације за насељено место Ковин. О изради Плана говорила је представница ЈП „Завод за урбанизам Војводине“ из Новог Сада, Весна Просеница.

Она је рекла да се изради приступило крајње професионално и уз све сугестије и навела пример понављања јавног увида због примедби у вези са Аутобуском станицом. Иначе, плански основ за доношење овог Плана садржан је у Просторном плану општине Ковин, а циљ је утврђивање стратегије развоја и просторног уређења насеља, као и правила уређења и грађења.
Одборници су једногласно донели Одлуку о завршном рачуну буџета општинеКовин за 2014. годину, усвојен је Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за 2015. годину, на који је претходну сагласност дало и ресорно Министарство, а прихваћен је и План-Програм рада Библиотеке „Вук Караџић“ Ковин за 2015. годину.
Скупштина је донела Решење о престанку функције директора Јавног предузећа „Ковин-гас“ Ковин, Владимира Милојевића, због подношења оставке а потом и решење о именовању вршиоца дужности директора овог ЈП. За в.д. директора именован је Саша Барош, дипл.инж управљања техничким системима, досадашњи технички руководилац. У складу са законском процедуром, донета је и Одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Јавног предузећа за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин.
Одлуком већине одборника, на 23. седници донето је и Решење о разрешењу директора Јавног предузећа за комунално стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин Александра Којића. У образложеном предлогу надзорног одбора стоји да, према закључцима донетим на седници СО Ковин од 22. априла, није усвојен Извештај о раду као ни Извештај о финансијском пословању ЈП „Ковински комуналац“ Ковинза 2014. годину и да је предузеће пословало са губитком и додаје: „у вези са тим, а на основу Закона о јавним предузећима, као и на основу Одлуке о усклађивању оснивачког акта јавног предузећа за комуналне послове и стамбене услуге са Законом о јавним предузећима, стекли су се услови за разрешење директора“. Донето је решење о именовању Драгослава Јеремића, дипл. инж. грађевине, за вршиоца дужности директора Јавног предузећа за комунално стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин., а потом донета и одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора овог ЈП.
Одборници су изабрали и новог председника Савета за младе СО Ковин. За председницу је изабрана Јована Блажановић из Ковина, а разрешен је, због подношења оставке, Михајло Остојић из Ковина.
Донета су и решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора ОШ „Ђура Јакшић“ Ковин из реда запослених: именовани су Драган Бугариновић, Будимир Трифуновић и Сенка Стоја (уместо Братислава Новокмета, Вање Рајић и Валентине Жеберан).
На почетку заседања, одборници су обавештени да је Миланка Драгаш, до сада члан одбоничке групе „СРСПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА – Александар Вучић“, приступила одборничкој групи „Уједињена опозиција“.


КАЛЕНДАР

« Мај 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31