У НОВОМ РУХУ – КАПИЈЕ И ОГРАДА ОКО ССШ „ВАСЕ ПЕЛАГИЋ“

21 дец 16
Прочитано 6098 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Завршетак радова на подизању ограде око Средње стручне школе „Васа Пелагић“, са пратећим елементима уређења, колектив школе свечано је озваничио у уторак, 20. децембра, заједно са представницима родитеља, школског одбора, извођача радова и у присуству делегације локалне самоуправе предвођене председницом општине, Сањом Петровић.


Завршетак радова на подизању ограде око Средње стручне школе „Васа Пелагић“, са пратећим елементима уређења, колектив школе свечано је озваничио у уторак, 20. децембра, заједно са представницима родитеља, школског одбора, извођача радова и у присуству делегације локалне самоуправе предвођене председницом општине, Сањом Петровић. Најсвечанији тренутак, пресецање врпце на улазу кроз новоизграђену главну пешачку капију, припао је управо председници и директору школе, Игору Тришићу, чиме је симболично послата порука о потреби добре сарадње на релацији општина – школа, на територији сваке локалне заједнице.
Пре тога, нескривено задовољство због успешно завршених радова, у име Школског одбора изразио је наставник Синиша Ћулафић рекавши, између осталог, следеће: „Ово је све у складу са Развојним планом школе који у дело спроводи визију да она треба да буде савремена установа која нашим ученицима пружа образовање и васпитање у складу са њиховим потребама, а истовремено треба да буде безбедно, сигурно и подстицајно окружење за њихов развој“.
У име Савета родитеља обратила се Јелица Стоканић: „Више од пола века школа се носила са проблемом неограђеног простора. Многи су оно што су ученици својим радом стварали, скрнавили не осврћући се на штету за собом. Зато се захваљујем председници општине Сањи Петровић, која је са руководством општине поново препознала праве вредности наше локалне заједнице и у време када су финансијске могућности оскудне, обезбеђена су средства за реализацију овог за нас капиталног пројекта.“
Наставница Јованка Добрић у име запослених истакла је како је лепо бити члан колектива у којем се последњих година у континуитету добро ради и о свему мисли: О огради школе смо размишљали одавно. Она је данас ту, али не значи да се школа ограђује од друштвене средине, него обрнуто: она је резултат добре сарадње и разумевања наше школе и локалне самоуправе“.

Надовезујући се на позитивне вибрације, директор Игор Тришић се „у име свих који су део школе или заступају ову школу у многим установама и на многим местима“, захвалио општинском руководству и председници општине на „неизмерној подршци која нам је указана по ко зна који пут“. Директор се захвалио Небојши Костићу на помоћи у пројекту, као и предузећу „Статик“ на имплементацији пројекта и изградњи.
Подсетимо, реализација пројекта поверена је ковинској фирми „Статик“, са радовима је стартовано 15. новембра и они су завршени у датом року. Подигнута је ограда повезана бетонским стубовима, са две пешачке капије и једном клизном на аутоматско отварање, за возила. Основна сврха је повећање безбедности ученика и искључивање неауторизованог коришћења школског простора. Средства за пројекат, у вредности од 4 милиона динара, обезбеђена су из буџета општине.
Обраћајући се присутнима, председница Сања Петровић управо је нагласила значај улагања у локалну инфраструктуру. Председница је најавила и наставак улагања у не само нашу, већ и друге школе: „Желим да кажем, у име локалне самоуправе, да је подршка овом пројекту само део наше укупне политике улагања у објекте образовања, јер следимо добар правац који је у том смислу отворила Влада Србије, а суштина је да обновимо и уредимо све наше школе до нивоа достојног стандарда који важе у савременом свету“.
Кроз сам чин отварања присутне је својим најавама водила наставница Венера Арсенов Бојовић, а представнице матураната, ученице IV-тх и IV-тт одељења, захвалиле су се у име свих ђака на још једној доброј ствари урађеној за садашње и будуће генерације.
Да осмисле програм свечаности, допринос су дали наставници и ученици свих образовних профила. За припрему свечаног ручка били су задужени ученици-кувари и посластичари, госте су услуживали ученици-конобари, а декорација школе дело је ученика образовних профила цвећар-вртлар и техничар-хортикултуре.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31