НАЈОДВАЖНИЈИ ПЛИВАЛИ ЗА ЧАСНИ КРСТ

19 јан 17
Прочитано 10419 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Поводом Богојављења 19.јануара на Дунавцу је одржана трећа по реду манифестација ,,Пливање за Часни крст“. Овогодишњи победник који је добио Богојављенски крст је Предраг Ковачевић из Смедерева.


Поводом Богојављења 19.јануара на Дунавцу је одржана трећа по реду манифестација ,,Пливање за Часни крст“. Овогодишњи победник који је добио Богојављенски крст је Предраг Ковачевић из Смедерева.
У присуству великог броја суграђана, Удружење Фамилија из Ковина, у сарадњи са општином Ковин и многобројним организацијама, службама, уз пропратни музички програм и пригодно послужење, организовали су богојављенско пливање.
Због великог мраза и леда, пливачи су овога пута симболично обележили празник, уласком у воду, а потом су сви учесници поздравили присутне речима: ,,Бог се јави“ и одлучили да крст припадне најмлађем међу њима Предрагу Ковачевићу (19) из Смедерева.
С обзиром да је у појединим градовима ова манифестација одложена, те су се тако овај пут пливачима из ковинске општине придружили су се најхрабрији из Смедерева, Панчева.
Током трајања манифестације присутни су имали прилику да чују старе изворне песме у извођењу Марије Стаменковић и Магдалене Илић, а на самом крају председник Удружења Фамилија, Бојан Голубовић захвалио се свима на донацијама, посебно људима који су имали добру вољу да учествују у разбијању леда како би се ова свечаност одржала, а потом поделио захвалнице.
Пливању за Часни крст присуствовали су и заменик председнице општине Ковин, Ђура Крстић, помоћници председнице Мирјана Бановић и Далибор Штарк.
Одржавање манифестације помогле су многобројне организације, предузећа и појединци, а у служби безбедне реализације овогдишњег пливања били су: Војска Србије, касарна у Ковину; ДВД Ковин; Дом здравље Ковин; Ватрогасно спасилачка јединица Ковин; Црвени крст Ковин; полицијска станица; Удружење спортских риболоваца Ковин; Клуб подводних активности Панчево; Бум саунд Ковин.


КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31