МАЛИ РЕЦИТАТОРИ У РЕЖИЈИ „НАШЕ РАДОСТИ“

28 апр 17
Прочитано 1547 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Предшколска установа ,,Наша радост“ Ковин је 25. априла у галерији Центра за културу организовала такмичење под називом ,,Мали рецитатори“, с циљем да се деца упознају са сценским наступом, да превазиђу трему јавне интерпретације и да на овај начин богате свој речник.


Предшколска установа ,,Наша радост“ Ковин је 25. априла у галерији Центра за културу организовала такмичење под називом ,,Мали рецитатори“, с циљем да се деца упознају са сценским наступом, да превазиђу трему јавне интерпретације и да на овај начин богате свој речник.
У категорији предшколског узраста најбољи су били: Глорија Илић, која је освојила прво место за рецитовање песме Пеђе Трајковића ,,Тетка“, друго место заслужила је Анастасија Живковић говорећи стихове ,,Жмуре“, аутора Десанке Максимовић, док је треће место припало Никол Јакаб која је рецитовала песму ,,Девојчица и јагоде“, аутора Десанке Максимовић. Ову одлуку донео је трочлани жири у чијем саставу су били логопед Биљана Влашић, педагог Милена Деспинић и васпитачица Јелена Цаптенић.
За добро рецитовање заслужне су и васпитачице које су радиле са награђенима-Марија Гаврилов, Зорица Јованов и Богош Секе Ерика.
На почетку, публику је поздравила директорка Предшколске установе, Александра Алавања, захваливши се свима који су дошли да подрже учеснике и помогну малишанима да превазиђу трему и пожелела срећу такмичарима.
Свих 23 учесника добило је по књигу и диплому за учешће, а победницима су додељене дипломе за освојена места и још по једна књига.
Публика је имала прилику да ужива и у песмама ,,Право пријатељство“, ,,Цвеће за маму“ и ,,Ах што волим“, које је отпевала Дуња Ковачевић.
У ревијалном делу манифестације гостовали су малишани, корисници Дневног боравка за лица са сметњама у развоју : Михаило Манић рецитовао је „Песму о љубави“, аутора Елене Дедић, а Милица Спасић „Најмању песму“, аутора Мирослава Антића. Рецитацијом „Шта је дом“, аутора Недељка Попадића представио се и Марјан Новаков, гост из заједничког програма за инклузију Црвеног Крста из Ковина. Рецитацијама су се представили и гости из Предшколске установе „Анђелка Ђурић“ из Беле Цркве и то: Лука Фаркаш стиховима „Породица“, аутора Недељка Попадића и Попа Милош Андеј рецитацијом на румунском језику „Два паметна брата“, аутора Елене Фараго. Из Предшколске установе „Колибри“ из Ковачице су гостовале Николина Хучкова стиховима на словачком језику „Новина“, Људмиле Подјаворнике и Наталија Сианта стиховима „Мати“ Јована Јовановића Змаја.
Гости Предшколске установе „Наша радост“ били су и Алекса Симић који је говорио стихове“ Зец са говорном маном“, аутора Миодрага Станисављевића и Ангела Јаневска која се представила стиховима народне македонске песме „Никнало цвеће шарено“.
За плесни део манифестације била су задужена деца старије групе, која су наступила са тачкама: „Чаробно путовање“, “Катанка“ и „Бранково коло“.
И публика у учесници су уживали у одличном дружењу и такмичарској атмосфери, јавили су из ПУ „Наша радост“ и послали сјајне фотографије са догађаја.


КАЛЕНДАР

« Јун 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

ВРЕМЕ

Углавном облачно

22°C

КОВИН

Углавном облачно

Влажност: 72%

Ветар: 11.27 km/h

  • 18 Јун 2018

    Thunderstorms 26°C 17°C

  • 19 Јун 2018

    Thunderstorms 27°C 18°C