САЊИ ПЕТРОВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИЧКИ МАНДАТ, СКУПШТИНСКУ ВЕЋИНУ ЧИНИ 37 ОДБОРНИКА

12 мај 17
Прочитано 2700 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Локални скупштински сазив, изабран на изборима 23. априла, конституисан је на седници одржаној у четвртак, 11. маја, а изабрани су и челници извршне власти.


Локални скупштински сазив, изабран на изборима 23. априла, конституисан је на седници одржаној у четвртак, 11. маја, а изабрани су и челници извршне власти.
Сходно броју освојених мандата – 22, најзначајније функције припале су кандидатима из редова Српске напредне странке (СНС). За председника општине поново је изабрана Сања Петровић, док ће Скупштину општине и у овом мандату водити Зоран Брадањи. Из коалиције око СПС-а је нови заменик председника општине, Зоран Николић.
С обзиром да владајућу већину у овом сазиву, поред Српске напредне странке (СНС) и коалиције око Социјалистичке партије Србије (са њима су Комунистичка партија, Зелени Србије, Покрет социјалиста, Српска народна партија), чине и одборници Савеза војвођанских Мађара (СВМ) и Јединствене Србије (ЈС), што је укупно 37 од 45 одбoрника, у новом Општинском већу биће 5 напредњака, 2 из коалиције око СПС-а и по један из Јединствене Србије и Савеза војвођанских Мађара.
Новоизабрани већници су: Виолета Оцокољић, Драган Шљивовачки, Бојан Стојановић, Бојана Митровић Тасић, Нина Козица, Миленко Грујичић, Ђура Црепајски, Драгослав Бубања и Роберт Тот.
За секретара СО Ковин поново је постављена Радмила Сикимић, која је добила једногласну подршку одборника.
У опозији новоизабраној власти биће четворо одборника Демократске странке (ДС), који нису ни гласали приликом тајног изјашњавања за носиоце извршних функција.
Као опозиција декларишу се и изабрани представници са листе ГГ „Ковин може боље-Заједно за нашу општину-Др Иван Дотлић“, иако је из ове „четворке“ један глас дат председници општине, као и појединим кандидатима за већнике.
На почетку конститутивног заседања, са дневног реда скинута је тачка избора заменика председника СО Ковин. По избору нових функционера, разрешени су претходни, а на крају седнице Ратко Мосуровић, изабран са листе СНС-а, поднео је оставку на одборничку функцију.
Додајмо да је седницу, до избора председника СО, водила – како правила налажу – најстарија у овом одборничком сазиву, Ружа Пелић (ДС), а помагало јој је двоје најмлађих, Снежана Манчић (СНС) и Немања Вујасиновић (ЈС). Трочлани верификациони одбор за потврду мандата и резултата тајног гласања чинили су Др Срђан Ненек (СНС), Катарина Ловић (СПС) и Милорад Стефановић (ЈС).


КАЛЕНДАР

« Новембар 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

ВРЕМЕ

Partly Cloudy

6°C

КОВИН

Partly Cloudy

Влажност: 51%

Ветар: 37.01 km/h

  • 17 Нов 2018

    Partly Cloudy 6°C 2°C

  • 18 Нов 2018

    Rain 6°C 1°C