„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ ОКУПИЛА ВИШЕ ОД 300 ЂАКА

12 мај 17
Прочитано 1150 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Треће по реду општинско такмичење у Малим олимпијским играма (за ученике од првог до трећег разреда основних школа) и Прво општинско такмичење у игри Између четири ватре (за „четвртаке“), одржано је 11. маја у хали Основне школе „Ђура Јакшић“ Ковин, у организацији Спортског савеза општине Ковин.


Треће по реду општинско такмичење у Малим олимпијским играма (за ученике од првог до трећег разреда основних школа) и Прво општинско такмичење у игри Између четири ватре (за „четвртаке“), одржано је 11. маја у хали Основне школе „Ђура Јакшић“ Ковин, у организацији Спортског савеза општине Ковин.
Сад већ, можемо рећи, традиционална мајска спортско-школска манифестација окупила је преко 300 ученика-учесника. Спортски савез иначе, већ неколико година, један дан у мају посвећује најмлађима, онима којима ћемо се тек поносити, поготово на спортским теренима.
Манифестацију је отворио Саша Ђорђевић, председник ССО Ковин, а такмичења су отпочела игром Између четири ватре. У конкуренцији девојчица, тријумфовала је екипа ОШ „Бора Радић“ из Баваништа која је у мечу за злато била боља од Ковинки из „Ђурине“ школе. Бронзана медаља припала је ОШ „Јован Јовановић Змај“ која је савладала вршњакиње из „Десанке“. У конкуренцији дечака, најбољи су били ученици ОШ „Ђура Јакшић“. Прво место освојили су савладавши у финалу „Змајевце“ са 2:0 у сетовима. Треће место припало је школи „Десанка Максимовић“, која је у „малом финалу“ савладала другаре из школе „Предраг Кожић“ уз Дубовца.

Потом су, након свечаног дефилеа, уследиле III Мале олимпијске игре, као централни догађај спортског дана. Подељени на два полигона, учесници су, уз велику подршку публике, на до последњег места испуњеним трибинама, демонстрирали спретност у шест дисциплина прилагођених узрасту: колут у напред, шведска клупа, шведски сандук, скок на обруч... „борећи се“ против штоперице.

У конкуренцији првих разреда такмичиле су се две екипе, а „Ђурина“ школа била је боља од вршњака из „Десанке“.

Код других разреда такође је победила екипа ОШ „Ђура Јакшић“. Друго место припало је школи „Јован Јовановић Змај“, која је за четири секунде била боља од вршњака из школе „Ђура Филиповић“ из Плочице. Четврто место припало је ученицима „Десанке Максимовић“.

У конкуренцији трећих разреда за девојчице, убедљиво су победиле ученице „Ђурине“ школе, са више од 30 секунди предности у односу на другопласирану екипу ОШ „Бора Радић“ из Баваништа. Треће су биле ученице „Змајеве“ школе, а четврте из
школе „Десанка Максимовић“.
Код дечака, прво место припало је ученицима школе „Бора Радић“ из Баваништа, који су „прешли“ полигон за 5 минута и 20 секунди. Друго место, са заостатком од 16 секунди, освојили су дечаци „Змајеве“ школе, док је бронза припала екипи „Ђурине“ школе. Четврти су били ученици школе „Ђура Филиповић“ из Плочице, а пети „Десанке Максимовић“ Ковин.

Спортски Савез је за најуспешније - прва три места у свим категоријама - обезбедио дипломе, медаље и пехаре, а сви учесници добили су и слатке пакете.
Манифестацију су својим присуством и јавном презентацијом пројекта хуманих вредности (ПХВ) увеличали волонтери Црвеног крста Ковин, у оквиру програма обележавања Недеље Црвеног крста од 8. до 15. маја.

Галерија слика


КАЛЕНДАР

« Март 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31