ЗАБАВИШТАНЦИ КАО ГЛУМЦИ И СТВАРАОЦИ

18 мај 17
Прочитано 1838 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Предшколска установа „Наша радост“ из Ковина учествовала је 17. маја на XIII Фестивалу дечјих драмских радости „ Дедар“ који се традиционално одржава у Дому културе у Смедереву.


Предшколска установа „Наша радост“ из Ковина учествовала је 17. маја на XIII Фестивалу дечјих драмских радости „ Дедар“ који се традиционално одржава у Дому културе у Смедереву.
У категорији „Деца глумци“ учествовала је предшколска група васпитачице Дубравке Тома - за представу „Маша и меда“, текст су писала деца, а за режију и сценографију је била задужена васпитачица. У категорији“ Деца и васпитачи глумци“ учествовала су деца различитог узраста, са представом „Бумбар и бубамара“. Текст је писала васпитачица Јелена Цаптенић, а за сценографију и режију је био задужен тим васпитача. Поред деце, у представи глуме и васпитачи: Ивана Тубић, Јелена Станковић и Снежана Томић. За музику је била задужена васпитачица Јелена Ерцег. Као велика подршка и помоћ деци и васпитачима током учешћа на Фестивалу, биле су педагог Милена Деспинић и директорка Александра Алавања.
Колектив Предшколске установе се посебно захваљује родитељима на сарадњи у изради костима за представе. Сви учесници су добили захвалнице.
С обзиром на уложени труд у раду на овим представама, малишани и васпитачи посебно ће играти у Ковину, пред домаћом публиком: за осталу децу и родитеље обе представе извешће у Центру за културу Ковин наредног петка, 26. маја са почетком у 10 часова, а за све друге заинтересоване, представе ће играти и током манифестације „Стари Лала“ у јуну.
Предшколска установа „Наша радост“ Ковин у суботу, 20. маја обележава Дан установе и тим поводом организује програм у коме учествују деца, учесници такмичења „Мали рецитатори“.
Најмлађи суграђани припремају и завршне приредбе, које ће се одржати у Центру за културу Ковин. Приредбе обданишних и предшколских група за крај ове школске године су на тему „У свету филмске музике“, а одржаће се у понедељак и уторак, 22. и 23. маја, у по два термина, од 17.30 и од 18.30 часова.


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29