Одштампајте ову страницу

ПОЗОРИШНИ МАРАТОН У ПЛОЧИЦИ

22 мај 17
Прочитано 1880 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У организацији ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице у понедељак, 15. маја, у позоришној сали у Плочици отворен је Позоришни маратон за децу ковинске општине.


У организацији ОШ „Ђура Филиповић“ из Плочице у понедељак, 15. маја, у позоришној сали у Плочици отворен је Позоришни маратон за децу ковинске општине. На идеју о маратону дошла је директорка школе Живанка Јованов, желећи да на тај начин „пробуди“ културни живот овог села: „Сала у Плочици, која има функцију биоскопске и позоришне, пре пар година је реновирана, али се - мимо догађаја које организује школа - уопште не користи, и ово је прилика да се неславна пракса прекине”.
Плочичка школа је на дан отварања маратона прославила свој Дан и педесетогодишњицу постојања, приказивањем представе драмске секције „Педесет година љубави“ и традиционалном доделом награда најуспешнијим ученицима.
Наредних дана уследила су гостовања ковинских школа са својим представама – у уторак ОШ „Десанка Максимовић“ са представом „Избирачица – ах, та љубав“, у среду ОШ „Ђура Јакшић“ – „Велкам, Лиз“ и у четвртак ОШ „Ј. Ј. Змај“ – „Мењам пубертет за било шта – повољно“. Публику су махом чинила школска деца – што је и циљна група, али се и грађанство одазвало и забавило. Овакви догађаји су велико богатство за културни развој свих насеља у општини, а за главне актере – ђаке, прилика за дивно дружење, нова познанства и сарадњу.