„ВАСИНИ“ ЂАЦИ У АКЦИЈИ ПРОЛЕЋНОГ УРЕЂЕЊА

23 мај 17
Прочитано 1942 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Пролећно уређење зелених површина испред зграде локалне самоуправе постало је традиција, а добар пример извођења практичне наставе за ученике ССШ „Васа Пелагић“ који се школују на смеру за техничаре хортикултуре и на трогодишњем профилу за цвећаре-вртларе.


Пролећно уређење зелених површина испред зграде локалне самоуправе постало је традиција, а добар пример извођења практичне наставе за ученике ССШ „Васа Пелагић“ који се школују на смеру за техничаре хортикултуре и на трогодишњем профилу за цвећаре-вртларе. Заједно са својим професорима Весном Павловић Кирилов и Срђаном Ђаном, ученици су јуче преуредили цветне алеје, додали нове саднице и боје, прекопали, оивичили и залили тамо где је било потребно. И док је професор свесрдно помагао, професорка је добила улогу ди-џеја на отвореном: ђаци су је задужили да пушта музику коју су наснимили специјално зарад лепшег и лакшег обављања посла у природи...Нови цветни расади доспели су и у велике саксије у дворишту општинске зграде, где је ученике на рад упутио шеф физичко-техничког обезбеђења Општинске управе, Драган Лисица, који је уједно био домаћин овој групи вредних средњошколаца.

ОБЕЛЕЖЕНО 54 ГОДИНЕ ШКОЛЕ

Средња стручна школа „Васа Пелагић“ прославила је прошлог понедељка, 15. маја, 54. рођендан, свечаношћу у Центру за културу.
У галерији Центра, гости су могли и ове године да обиђу Сајам образовних профила, лепо осмишљен пратећи програм поводом Дана школе, којим по традицији представљају смерове које је могуће уписати у „Васи Пелагићу“ у наредној школској години. Као што се могло видети, план уписа за школску 2017/18. је једно одељење на смеру туристички техничар и три одељења трећег степена образовања – кувар, посластичар по систему дуалног образовања, руковалац-механичар пољопривредне технике.
Бројне званице имале су прилику да виде изложбу цвећа и цветних аранжмана – дело ученика са смера хортикултуре и цвећарства, као и ликовних радова, а у позоришној сали чланови драмске секције извели су представу „Живот је једно велико позориште“, вођени и овога пута зналачким одабиром професорке Весне Ратковић.
Будући кувари и конобари приредили су по завршетку уметничко-забавног програма свечани коктел.
Како је истакао директор Игор Тришић, читава недеља протекла је у знаку обележавања Дана школе, а у најразличитије активности били су укључени, поред ученика и запослених, и родитељи, као и чланови школског одбора, представници локалне самоуправе.


КАЛЕНДАР

« Фебруар 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29