ДВА ЗЛАТНА ОРКЕСТРА И ПРОФЕСОРКА СА КОЈОМ ПОМЕРАЈУ ГРАНИЦЕ

31 мај 17
Прочитано 2319 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

На 18. Републичкој смотри оркестара основних школа одржаној у Лазаревцу, где су се током два дана - 27. и 28. маја такмичили оркестри из целе Србије, оркестри основних школа „Паја Маргановић“ из Делиблата и „Сава Максимовић“ из Мраморка заблистали су пуним сјајем и освојили златна одличја.


На 18. Републичкој смотри оркестара основних школа одржаној у Лазаревцу, где су се током два дана - 27. и 28. маја такмичили оркестри из целе Србије, оркестри основних школа „Паја Маргановић“ из Делиблата и „Сава Максимовић“ из Мраморка заблистали су пуним сјајем и освојили златна одличја.
Оркестар из Делиблата освојио је највише бодова од свих, 98,1 и тиме потврдио своју прошлогодишњу титулу. А као што је Делиблато претходне године својом појавом на републичком такмичењу представљало право изненађење освојивши максимум бодова , та врста славе ове године припала је мраморачком оркестру . Иако формиран ове школске године, Мраморак је освојио 95,1 бодова и заслужио место у првом рангу (по бодовима иза Делиблата и Селенче са 97).
Огромне заслуге за ванредан успех школских оркестара иду „на душу“ професорке Виолете Помар, која о свему каже следеће: „Не могу да опишем колико сам поносна на своје мале свираче. Надам се да ће једног дана схватити какво смо чудо заједно начинили у немогућим условима. Ово говорим као професор који је приморан да ради у три школе ради постизања норме а опет, успевам да организујем два оваква оркестра. Волела бих да моји ученици упамте и кроз живот примене оно чему их увек учим: да, када помисле да су све постигли , помере границу још мало, јер ће само тако схватити колико заправо могу.“
Честитамо свима на сјајном резултату и надамо се ће и даље успевати једни друге да мотивишу – да не одустану од онога што најбоље умеју и да и даље померају границе....
На крају, да набројимо имена свих чланова златних оркестара, јер свако од њих делић је победничког тима!
Оркестар ОШ „Паја Маргановић“ Делиблато: Данијел Иљенкаревић, Марко Сармеш, Јована Меза, Мирјана Велић, Валентина Иљенкаревић, Маша Јованов, Марко Јовановић, Андреа Поповић, Марија Влашки, Немања Мирјанић, Марија Винч, Јована Иљенкаревић, Исидора Рашков, Александар Балан, Андреј Зарија, Милош Јеремић, Зорана Ритопечки, Моника Линца, Јелена Потежица, Немања Симонет, Барбара Тарноки, Сара Ћирић, Анастасија Гаврић, Емануела Жујица, Марија Сармеш, Јован Велић, Петар Иљенкаревић, Никола Радојичић, Милица Ћирић.
Оркестар ОШ „Сава Максимовић“ Мраморак: Сара Бјелајац, Невена Ивезић, Софија Савић, Јован Стојић, Маша Грујичић, Маја Вуловић, Јован Дурда, Вељко Матовић, Ања Новичић, Жељко Амбруш, Немања Белеуца, Дијана Бојовић, Борис Енча, Немања Ковачевић, Јасмина Бојовић, Невена Дамњановић, Сашка Младеновић, Анђела Новковић, Гордана Томановић, Марија Шебаљ, Мартина Шебешћен, Теодора Шебешћен, Теодора Суфликар, Милорад Салић, Глорија Миљков.


КАЛЕНДАР

« Јун 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

ВРЕМЕ

Углавном облачно

22°C

КОВИН

Углавном облачно

Влажност: 72%

Ветар: 11.27 km/h

  • 18 Јун 2018

    Thunderstorms 26°C 17°C

  • 19 Јун 2018

    Thunderstorms 27°C 18°C