СА ТРЕЋЕ СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

19 јун 17
Прочитано 534 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Општинско веће општине Ковин одржало је 16. јуна 2017-те трећу седницу актуелног сазива, којим је председавала Сања Петровић.
У присуству свих чланова Већа, једногласно су утврђени предлози Одлуке о начину и поступку именовања директора јавних предузећа чији је оснивач општина Ковин...


Општинско веће општине Ковин одржало је 16. јуна 2017-те трећу седницу актуелног сазива, којим је председавала Сања Петровић.
У присуству свих чланова Већа, једногласно су утврђени предлози Одлуке о начину и поступку именовања директора јавних предузећа чији је оснивач општина Ковин и Одлуке о спровођењу Јавног конкурса за именовање директора јавног предузећа чији је оснивач општина Ковин, који се достављају Скупштини општине Ковин на разматрање. Уз то, одборници ће се изјашњавати и о Извештају о спроведеном конкурсу за именовање директора Јавног предузећа за комунално-стамбене послове „Ковински комуналац“ Ковин и о данас утврђеном предлогу Јавног конкурса за именовање директора „Ковинског комуналца“, као и о предлогу решења о разрешењу вршиоца дужности директора ковинског комуналног предузећа.
Усвојен је и Извештај о спроведеном конкурсу за именовање директора Јавног предузећа за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин и утврђен предлог решења о именовању директора тог Јавног предузећа, уз предлог решења о разрешењу вршиоца дужности директора „Ковин-гаса“.

На 3. седници, Веће је једногласно донело Закључак о заинтересованости Општине Ковин за формирање Регионалног урбанистичког јавног предузећа. Како се наводи „Општина Ковин је заинтересована и сматра сврсисходним оснивање таквог предузећа“. Реч је о иницијативи/позиву из кабинета градоначелника Панчева, Саше Павлова, упућеног свим општинама Јужног Баната, о формирању регионалног предузећа за урбанизам, с обзиром да је панчевачка дирекција у процесу трансформације, а да истовремено град Вршац и остале општине региона немају своја предузећа која се баве просторно-планском и урбанистичком документацијом. Испитивање заинтересованости сваке општине појединачно за формирање оваквог регионалног предузећа, претходи осталим правним и организационим питањима, о чему ће се говорити у наредном периоду.

Општинско веће донело је Одлуку о отуђењу непокретности у јавној својини општине Ковин непосредном погодбом и овластило председницу Сању Петровић да у име општине потпише уговор о отуђењу дела непокретности у јавној својини непосредном погодбом, између Општине Ковин, Тодоровић Гордане и Тодоровић Драгана.

Донето је решење о употреби средстава текуће буџетске резерве, за потребе спровођења комасације – комасационе процене земљишта у КО Скореновац и КО Плочица.

Веће је једногласно утврдило још неколико кадровско-мадатних предлога који се упућују одборница на разматрање на наредној седници СО Ковин, која је заказана за среду, 21. јуна: предлог решења о разрешењу председника и чланова Надзорног одбора ЈП за комунално-стамбену делатност „Ковински комуналац“ Ковин и о именовању председника и чланова истог; решења о разрешењу председника и чланова Надзорног одбора ЈП за послове дистрибуције гаса „Ковин-гас“ Ковин и решења о именовању председника и чланова истог; решења о разрешењу и именовању чланова Комисије за комасацију катастарских општина Плочица и Скореновац; решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Гимназије и Економске школе „Бранко Радичевић“ Ковин; решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Средње стручне школе „Васа Пелагић“ Ковин.


КАЛЕНДАР

« Јул 2018 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

ВРЕМЕ

Углавном облачно

24°C

КОВИН

Углавном облачно

Влажност: 65%

Ветар: 17.70 km/h

  • 19 Јул 2018

    Облачно 26°C 18°C

  • 20 Јул 2018

    Partly Cloudy 26°C 18°C