КОМАСАЦИЈА У КАТАСТАРСКИМ ОПШТИНАМА ПЛОЧИЦА И СКОРЕНОВАЦ

26 окт 17
Прочитано 2189 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

У овој фази спровођења процеса комасације у КО Плочица и КО Скореновац, прошле недеље одржани су зборови учесника комасације у тим местима, на којима је, у присуству стручњака – извођача радова и чланова Комисије за комасацију, разматран Прегледни план комасационе процене земљишта. На зборове су били позвани представници општине Ковин, одборници из Скореновца и Плочице, чланови савета месних заједница, представници РГЗ-а


У овој фази спровођења процеса комасације у КО Плочица и КО Скореновац, прошле недеље одржани су зборови учесника комасације у тим местима, на којима је, у присуству стручњака – извођача радова и чланова Комисије за комасацију, разматран Прегледни план комасационе процене земљишта. На зборове су били позвани представници општине Ковин, одборници из Скореновца и Плочице, чланови савета месних заједница, представници РГЗ-а.
Подсетимо на хронологију до сада урађеног: након завршетка Прве фазе – орјентационе процене током јула и августа 2017. године, Комисија је на седници одржаној 8. септембра донела закључак о усвајању Техничког извештаја о комасационој процени земљишта на комасационом подручју КО Плочица и КО СКореновац и записника Поткомисије чији је задатак управо комасациона процена. Током августа и септембра започета је и настављена Друга фаза, која подразумева  детаљну процену. У текућем месецу, у центру пажње је излагање Прегледног плана, како је већ наведено.
Ради бољег упознавања јавности са спровођењем сложеног и обимног поступка комасације, овде, на званичној веб презентацији Општине Ковин, постоји посебан одељак (банер) под називом „Комасација“, у оквиру којег објављујемо сва акта и активности Комисије за комасацију катастарских општина Плочица и Скореновац, којом председава Никица Вукашинов, дипл. правник. Свим документима може се приступити једноставним кликом на сам банер који је уочљив на почетној страници сајта, а уколико информације о комасацији желите да претражујете путем мобилног телефона, то можете учинити кроз „мени“, кликом на грађани/е-обрасци , Комасација.
Поред Информатора о комасацији и објаве свих аката, у овом одељку објављујемо и фото извештаје са терена, из свих фаза радова. Каталоге је снимио и обрадио Имре Чоти, члан Комисије из Скореновца.Уз ову вест, доносимо фотографије са састанка Комисије и са одржаних зборова прошлог петка, 20. октобра, као и један колаж са детаљне процене на терену.   


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31