НОВОГОДИШЊИ БАЗАР ЗА ВИКЕНД 16. И 17. ДЕЦЕМБРА, ОТВАРА СЕ И КЛИЗАЛИШТЕ

08 дец 17
Прочитано 807 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Новогодишњи базар у организацији Туристичке организације општине Ковин (ТООК) постаје традиција, а увелико теку припреме за овогодишњи, који ће се одвијати два дана наредног викенда – у суботу, 16. и недељу, 17. децембра, у простору Центра за културу Ковин.


Новогодишњи базар у организацији Туристичке организације општине Ковин (ТООК) постаје традиција, а увелико теку припреме за овогодишњи, који ће се одвијати два дана наредног викенда – у суботу, 16. и недељу, 17. децембра, у простору Центра за културу Ковин.Другог дана Базара, у недељу, посетиоци ће се у подне „преселити“ на отворено, јер ће на платоу испред Дома културе почети посебан програм поводом отварања клизалишта у сезони 2017/18. На почетку ће васпитачи „Наше радости“ извести новогодишњу позоришну представу, после чега ће присутне поздравити  председница општине Сања Петровић. Она ће уједно прогласити почетак рада клизалишта а потом ће на леду бити изведена промоција карлинга (олимпијски спорт, за оне који о томе мање знају). Ову интересантну спортску дисциплину на леду представиће наш познати глумац и пантомимичар Марко Стојановић са својом екипом. Он је председник и суоснивач Националног савеза за карлинг Србије, председник Светске организације пантомимичара и добитник бројних признања за рад са младима у области културе и спорта кроз разне едукативне радионице. Заједно са репрезентацијом Србије, поред промоције и демонстрације карлинга на леду за средњошколце, Марко Стојановић ће представити и тзв. „котрљајући карлинг“ за предшколце у просторијама Центра за културу, као и радионицу пантомиме за децу првог и другог разред основних школа.. У овим активностима придружиће им се и другари из Дневног боравка за лица ометена у развоју. После презентације, сви су позвани да учествују у кићењу велике новогодишње јелке која ће бити постављена у центру, а потом ће бити подељено 600 пакетића најмлађим суграђанима.Иначе, јелка ће делом бити окићена украсима који настају у радионици Базара који почиње дан раније, у суботу, 16. децембра. Базар ће такође бити свечано отворен, а трајаће од 10 изјутра, до 20 часова увече, оба дана. Припремљено је пуно занимљивих програма, па је позив да посетите Базар отворен већ сада.На постеру који објављујемо уз овај текст погледајте сатницу овогодишње манифестације.
Руководство општине и организатори позивају суграђане да присуствују програмима који се организују 16. и 17. децембра, посебно младе и децу, којима ће ово бити најлепша увертира за дане зимског распуста и празнике који предстоје.


КАЛЕНДАР

« Август 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31