УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ ЗА 2018. ГОДИНУ

25 дец 17
Прочитано 740 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ

Најважнију одлуку за функционисање локалне самоуправње у наредној години одборници су донели на 8. седници СО Ковин, одржаној у четвртак, 21. децембра. Усвајањем Одлуке о буџету општине Ковин за 2018. годину и закључка о финансирању  рада установа јавних служби, дефинисани су укупни приходи и примања, уз вишак из ранијих година, као и  расходи и издаци, укључујући и суфицит, у износу од 1.213.796.000 динара.


Најважнију одлуку за функционисање локалне самоуправње у наредној години одборници су донели на 8. седници СО Ковин, одржаној у четвртак, 21. децембра. Усвајањем Одлуке о буџету општине Ковин за 2018. годину и закључка о финансирању  рада установа јавних служби, дефинисани су укупни приходи и примања, уз вишак из ранијих година, као и  расходи и издаци, укључујући и суфицит, у износу од 1.213.796.000 динара.Председник СО Ковин, Зоран Брадањи, рекао је да је основна водиља за буџет и овога пута била „равномеран развој свих насељених места општине“.

predsednica S.PetrovićСа тим се сложила председница општине Сања Петровић, додавши да је „ова власт све живо померила са мртве тачке“ и да се лично „радује сваком започетом послу и сваком послу који смо завршили“, рекавши да притом мисли на зграду Хитне помоћи Дома здравља, на Халу за мале спортове, на Фабрику воде у Баваништу, на вртић, на све што је урађено у селима. Александар Паулица говорио је о улагањима у села, потврђујући зацртани принцип равномерног развоја, Марија Рајић похвалила је висину издвајања средстава за социјалну и дечју заштиту и захвалила се на подршци у развијању програма и доградњи простора Дневног боравка за лица са сметњама у развоју, као дела Центра за социјални рад Ковин. Др Срђан Ненек изразио је задовољство што је „препознато да су улагања у примарну здравствену заштиту најважнија“. Он је то илустровао примером, рекавши да су издвајања сада на нивоу између 3,5 и 5% буџета, за разлику од неких ранијих времена, када је издвајано свега 0,5% у ове сврхе. Горан Вујовић рекао је да „поздравља домаћински буџет“.Др Владимир Тасић коментарисао је висину капиталних издвајања за изградњу базена и капелу у Плочици, рекавши да се чини да је то више него што је реално. Биљана Стојковић, руководилац Одељења за буџет и финансије у ОУ Ковин, појаснила је недоумице и по ставкама одговорила да је све финансијски постављено према пројектима и на основу онога што се испоставило током спровођења јавних набавки и наравно у складу са законом и упутствима за израду буџета.  Одборници су донели Кадровски план Општинске управе и Правобранилаштва општине Ковин, усвојен је План рада Туристичке организације општине Ковин за 2018. годину и донето решење о давању сагласности на Финансијски план Туристичке организације општине Ковин за 2018. годину. В.д. директора ТОО Ковин рекао је да пуно рада и уложене енергије стоји иза онога што сада можемо назвати нашим туристичким производима, а што би требало да заживи у 2018. години. „Локална самоуправа је сада препознала туризам као највећи наш развојни потенцијал, после пољопривреде и зато је он са 5 „скочио“ на више од 10 милиона, рекао је Стаменовић.    
Донета је и Одлука о реализацији буџета јединице локалне самоуправе у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2018. годину на територији општине Ковин, као и Одлука о измени Одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему локалне самоуправе општине Ковин за 2017. годину. Донета је Одлука о усвајању Локалног антикорупцијског плана општине Ковин за период 2017 - 2020. године. О процесу доношења овог стратешког документа и о значају који има у смислу развијања механизама против корупције и подизања свести о потреби јавности да буде обавештена о свему, говорио је у својству координатора радне групе за израду овог ЛАП-а Зоран Николић, заменик председнице општине Ковин. Усвојен је  и Локални акциони план запошљавања општине Ковин за 2018. годину, као и Кодекс понашања службеника и намештеника Општинске управе општине Ковин.  Донета су решења о давању сагласности на програме пословања ЈП „Ковински комуналац“ Ковин и ЈП „Ковин-гас“ Ковин за 2018. годину.На 8. седници донета је Одлука о образовању Локалног савета за здравље и решење о избору председника и чланова. Одлуком је дефинисано да састав овог тела чине представник локалне самоуправе, представник удружења грађана из реда пацијената, представници здравствених установа са територије јединице локалне самоуправе, представник надлежне филијале Републичког фонда за здравствено осигурање, представник надлежног завода за јавно здравље, представник Центра за социјални рад“Ковин“ Ковин и представник Црвеног крста Ковин. У наредном мандатном периоду, Саветом ће председавати Др Јованка Петровић, спец. психијатар из ковинске Болнице, а чланови су Ивана Лацку, виша медицинска сестра, из реда локалне самопураве, Данијела Дисић, представник пацијената, Др Срђан Ненек, спец.ургентне медицине и Др мед. Александар Костић, из Дома здравља, Божидар Веселиновић, дипломирани економиста, шеф испоставе РФЗО у Ковину, Мр. сци мед. др Слађана Томић, специјалиста епидемиологије из Завода за јавно здравље Панчево, Марија Рајић, дипл.социолог из Центра за социјални рад „Ковин“ и Велинка Фара, из Црвеног крста Ковин.
Донето је решење о разрешењу досадашњег вршиоца дужности директора Туристичке организације општине Ковин, Петра Стаменовића. За новог в.д. директoра ТООК именована је Дивна Кирилов, дипл.инж.производног менаџмента из Ковина. Именовани су и управни и надзорни одбор новоформиране „Установе за спорт“ Ковин. Управним одбором председаваће Предраг Ђондовић, дипл.тренер каратеа из Ковина, а чланови су и Лука Милић, апсолвент из Ковина и Небојша Буфан, механичар пољ.машина из Гаја. Надзорни одбор предводиће Дејан Чабовић, пољочувар из Дубовца, а чланови су Милутин Новосел, пензионер из Мраморка и Зоран Милијановић, свршени гимназијалац из Ковина. Изабран је нови Савет за праћење примене Етичког кодекса понашања функционера локалне самоуправе. Председник је Витомир Новаковић из Ковина, а чланови су и Викторија Крничан Крстић из Мраморка, Драгана Топаловић из Плочице, Наташа Николић, Др Снежана Пејчић, Денис Лаковић, Предраг Копуновић, сви из Ковина. Разрешени су досадашњи и изабрани нови чланови Комисије за равноправност полова. Председница остаје Љиљана Бирташевић, а нови су чланови: Бранка Михајловић из Ковина, Сузана Ракитован из Делиблата, Снежана Јоцић из Дубовца, Ружа Пелић из Ковина, Бојана Милутинов из Баваништа, Мирјана Стојковић из Гаја.
Осма седница актуелног сазива локалне скупштине почела је минутом ћутања. Одборници су на тај начин одали пошту колеги Петру Крстићу који је преминуо између два заседања.Донето је решење о престанку мандата одборнику Магдолни Јакаб (на лични захтев) и одборнику Петру Крстићу. Изгласан је и престанак одборничких мандата Игору Бобићу и Дивни Кирилов, који су претходно усмено, на крају седнице, поднели оставке.


КАЛЕНДАР

« Јул 2020 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31