ПУБЛИКА ОДЛУЧИЛА: „НЕ ИГРАЈ НА ЕНГЛЕЗЕ“ НАЈ ПРЕДСТАВА

27 мар 18
Прочитано 377 пута
Објављено у ИЗ ОПШТИНЕ
У суботу увече, 24. марта, спуштена је завеса на овогодишње, треће по реду Ковинске позоришне сусрете.
Публика, која је уживала у представама програма 3. КоПС-а, по први пут нашла се у улози оцењивача – на крају сваке представе, на посебном купону посетиоци су могли да заокруже од 1 до 5, а после одгледаног највише „петица“ добила је представа Београдског драмског позоришта „Не играј на Енглезе“.
У суботу увече, 24. марта, спуштена је завеса на овогодишње, треће по реду Ковинске позоришне сусрете.
Публика, која је уживала у представама програма 3. КоПС-а, по први пут нашла се у улози оцењивача – на крају сваке представе, на посебном купону посетиоци су могли да заокруже од 1 до 5, а после одгледаног највише „петица“ добила је представа Београдског драмског позоришта „Не играј на Енглезе“. Очигледно да је прича о страсти према коцки путем клађења, уз све лоше што такав порок собом носи – занемаривање породице, пријатеља - испричана у садашњем реалном времену, оставила најјачи утисак на ковинску публику.  
Победника је прогласио селектор фестивала Вендел Ваштаг, подсетивши још једном на основну поруку овогодишњег фестивала „страст или ништа“, као јаке емоције која ескалира кроз осетљиве савремене социолошке феномене. Он се у име организатора и покровитеља најпре захвалио младим волонтерима на сарадњи током читавог програма, а затим и публици која је сваке вечери КоПС-а позоришну салу испунила до последњег места, што је знак да је пројекат позоришних сусрета одржив, „због чега ћемо се гледати и наредног марта“.
Завршни део фестивала припао је гостујућем позоришту „Стеван Сремац“ из Црвенке, чији глумци су приказали „Малограђанску свадбу“, најбољу аматерску представу у Србији у 2017. години.

КАЛЕНДАР

« Март 2019 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31